Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tovární muzeum Lamborghini vzpomíná na Ayrtona Sennu a vystavuje jeho monoposty

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
V Sant'Agatě, sídle automobilky se zuřícím býkem ve znaku, byla otevřena výstava, která vzpomíná na Ayrtona Sennu.

Expozici věnovanou Ayrtonu Sennovi bychom spíše očekávali ve Wokingu, Hethelu nebo v Grove. Zde přece sídlí McLaren, Lotus a Williams, tedy tři týmy ze čtyř, za které brazilská kontroverzí legenda závodila ve formuli 1. Sant'Agata Bolognese, konkrétně tovární muzeum samotného Lamborghini, je přece jen trochu typickým místem. Přesto má s kariérou trojnásobného šampiona tato značka něco společného. Epizoda trvala jen krátce, ale byla velmi zajímavá.

V září 1993 se Brazilec posadil na okruhu v portugalském Estorilu za volant McLarenu MP4/8, ve kterém ovšem nehřímal osmiválcový motor Ford, který červenobílá stáj tehdy používala. Tým Rona Dennise hledal pohonnou jednotku pro sezónu 1994 a atmosférické Lamborghini 3512 konstruktéra Maura Forghieriho bylo jednou z možných alternativ. Testovací monopost navíc postrádal typickou barevnou kombinaci, byl čistě bílý, jen po stranách předního křídla nesl reklamu pneumatikářů Goodyear. Senna dokonce s tímto vidlicovým dvanáctiválcem chtěl dokončit sezónu, k dohodě mezi McLarenem a Italy, tehdy pod křídly Chrysleru ale nakonec nedošlo. V expozici samozřejmě tato formule nechybí, dle oficiálních informací jde však o druhý vůz, s tím prvním ovšem naprosto identický.

Do expozice nazvané „Ayrton Senna: The Last Night“ (poslední noc) se podařilo získat všechna důležitá auta, se kterými Senna závodil, včetně jeho motokáry a těch z nižších šampionátů, konkrétně dvou vozů formule Ford a Raltu F3. Najdeme tu tedy hlavně Toleman TG184 z jeho první sezóny ve F1, Lotus 97T v černo-zlatých barvách John Player Special z roku 1985, se kterým slavil první vítězství v GP Portugalska, běžný McLaren MP4/8-Ford (1993) a ten úplně poslední: Williams FW16 (1994). Modrý monopost Lamborghini 291 ročníku 1991, se kterým válčili na okruzích Nicola Larini a Eric van de Poele v týmu Modena Carla Patrucca, sem samozřejmě tak úplně nepatří... Ale i on má před zadní nápravou tentýž agregát V12.

Proč se výstava jmenuje „Poslední noc“? Během tragické GP San Marina 1994, při které Senna přišel v kokpitu Williamsu FW16 o život, totiž bydlel v hotelu Castello v městečku Castel San Pietro Terme nedaleko Imoly. Do Sant'Agaty je to odsud pouhých 65 km. Apartmán Suite 200 se nachází ve stavu, v jakém jej závodník vlastně opustil... Brazilec zahynul 1. května 1994 ve věku 34 let. V sedmém kole závodu a ve druhém po restartu vyletěl jeho modrobílý vůz v zatáčce Tamburello z trati a narazil do zdi. Jako příčina nehody se dodnes oficiálně uvádí zlomený sloupek řízení...

Výstavu zahájil 12. dubna přímo šéf Lamborghini Stefano Domenicali, nechyběli ani kurátoři fotografické části Ercole Colombo a novinář Claudio Terruzzi. Důležitější jsou ale dvě jména mužů, kteří byli přítomni nejen slavnostnímu otevření, ale hlavně Sennovu testu před 24 lety v Estorilu: konstruktér Mauro Forghieri a sportovní ředitel Daniele Audetto. Zajímavé je, že spolu s Domenicalim pracovali oba dva i pro Ferrari, byť v jiném období... Forghieri byl v roce 1993 už zaměstnancem Bugatti, ale na zkoušky jej pozvali. A po závodníkově tragické smrti se stal jením z odborníků, kteří pomáhali při vyšetřování.

Expozice je otevřena až do 9. října 2017, a to každý den od 9:30 do 19:00, takže pokud si chce kdokoliv udělat výlet, má dostatek času... Na prohlídku celého muzea jej bude beztak potřebovat.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)