Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry: První snímky faceliftované verze

Michal Fokt
Diskuze (12)
Toyota slibovala pro Camry modelového roku 2015 dost radikální vylepšení. Zda nemluvila do větru, naznačují první snímky, které přichází překvapivě z Ruska.

Sedan Camry musí na svém nejdůležitějším trhu, tedy v USA, řešit situaci, na kterou nebyla zvyklá. Poté, co ji prodejně předstihla doposud věčně druhá Honda Accord a začal se nepříjemně dotahovat Ford Fusion, musela Toyota přistoupit k zavedení systémů slev a výhod, které jí pomohly svým pronásledovatelům zase trošku poodskočit. Jisté je však už nějaký čas jedno - aktuální Camry za současnou konkurencí trošku zaostává.

Proto Toyota už dobře dva roky mluví o tom, že chystaný facelift bude největší, jaký kdy tento model zažil. Očekávali byste tím pádem americké odhalení ve velkém stylu? My také, jenže představení Camry 2015 světu má na triku ruské zastoupení automobilky a dostupné fotky, které se objevily na sociálních sítích, jsou na úrovni snímků z mobilu. Asi proto, že z mobilu jsou(?). Ale prezentaci nechme stranou, důležité je, že teď už víme, jak moc Toyota na faceliftu zapracovala.

Pokud jde o příď, ta se opravdu liší hodně, ale to u omlazeného Yarisu také. Ano, právě v tomto stylu se vylepšení odehrálo, Camry 2015 má agresivněji stylizovaný přední nárazník v "Yaris stylu", novou masku chladiče, tmavý podklad světlometů s integrovanými denními LED a mlhovky, zakomponované do velrybí "tlamy".

Záď vozu dostala též nový nárazník, toho si ale nejspíš ani nevšimnete, protože pozornost na sebe strhávají nové zadní svítilny, které jsou trošku v kontrastu s agresivnější přídí nyní výrazně konvenčněji pojaté. Toyota k tomu navrch přidává ještě nové designy litých kol.

Interiér americké a ruské verze se lišil už nyní, těžko lze tedy odvozovat z fotek omlazené ruské verze na rozsah změn v USA, nicméně Camry teď dostalo přepracovaný středový panel s větším displejem navigace a jiným rozmístěním ovladačů a původní tři číselníky v kapličce vystřídá dvojice "budíků" doplněná o infodisplej.

Není to tedy zase tak dramatické, jak Toyota vyhrožovala, ale autu provedené změny určitě po vzhledové stránce prospěly. Jak moc se změnila technika Rusové nezveřejnili, takže asi budeme muset počkat na informace z Ameriky, stejně jako v případě fotografií na úrovni, odpovídající důležitosti tohoto sedanu vyšší střední třídy.

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - Belo13
28. 8. 2014 10:43
Re: pekne
presne toto som chcel napisat:-) bez toho hnusneho dreveneho obkladu by to bol celkom pekny interier
Avatar - Amerika
28. 8. 2014 10:16
Čistý amatérismus
To, co se poslední dobou děje na ACZ, nelze označit jako čistý amatérizmus... Nejen, že autor začne motat něco o americké a ruské Camry, která má být dokonce i stejná, jenže US Camry se představila již někdy v dubnu - viz [odkaz] - a toto je čistě ruská verze... Kde pak máme tu podobu? Nemluvě o tom, že fotky stáhl z některého pochybného zdroje (sám jsem hledal fotky Camry a našel jsem v pěkné kvalitě, rozhodně ne kvalitou "jako" z mobilu)... Nehledě na to, že veškeré informace kolují minimálně den na ruských serverech, objevily se také na carscoops atd. atd... Včera Vitara, dneska Camry a docela se začínám děsit článku o Vestě nebo X-Ray...
Avatar - twistedTSD
28. 8. 2014 09:49
Překvapení?
Článek nějak zapomíná na fakt, že facelift americké varianty Camry byl již dávno oficiálně představen a informace o něm proběhla i zde. A ten také radikální je, jenže tak moc, že z toho dle mého názoru vznikla designová katastrofa. Ruská Camry jde naštěstí vlastní cestou a tak bych řekl, že se facelift povedl. Vypadá moderněji, ale zachovává si svou tvář. Rád bych ji viděl i u nás, ale prodeje a by asi byly o ničem,
28. 8. 2014 08:46
jo ty Cesi...
Ty ty fotky z mobilu fotil typek, co byl na tom salonu a posilal to pratelum po FB a Twiteru. To ze auto.cz berou vsechny fotky, ktere kde na siti najdou, je celkem smutne ,,profesionalni,,....stejne tak jako kdyz se tu pysni prodeji ,,nasi skody,, kdyz je uz nekolik let Nemecka firma a ne nase. To je jako pysnit se TPC a hyundaiem, ktere se u nas vyrabi....Nerikam, ze mit tu vyrobnu Skody je spatne, aspon to dava lidem praci, kdyz jsou nechopni, ale je treba si ujasnit fakta a priznat si, ze Skoda neni uz Ceska, takze se vlastne nemame cim pysnit poradne...
Avatar - dewill
28. 8. 2014 08:02
Re: pekne
Pokud jde zvolit verze bez toho divokého dřevěného dekoru, tak by mě Camry jako celek rozhodně neurážela:)