Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Triumph představuje nový Bonneville Speedmaster a Bobber Black Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Triumph rozšiřuje svou rodinu moderních klasiků o dvojici novinek, jejichž společným základem je model Bonneville Bobber, který měl premiéru před necelým rokem.

Triumph Bonneville Bobber vychází ze stylu, který se zrodil ve Spojených státech amerických ve čtyřicátých letech dvacátého století a právě představená dvojice novinek v podobě modelu Bonneville Speedmaster a Bonneville Bobber Black Edition jej dále rozvíjí různými směry.

První z dvojice nových zástupců značky Triumph v podobě modelu Bonneville Speedmaster využívá stejně jako Bonneville Bobber rám, který na první pohled vyvolává dojem, že zadní vidlice je jeho pevnou součástí, ale ve skutečnosti má odpružení zadního ukryté pod sedlem.

Právě zde pak došlo k největší změně, protože novinka dostala nový podsedlový rám, umožňující osazení sedla pro spolujezdce. Spolu s tím došlo na úpravu pozice jezdce, kdy se stupačky posunuly směrem dopředu, zatímco řídítka se natahují směrem vzad.

Provedené úpravy spolu s větší palivovou nádrží o objemu 12 litru stojí za robustnější vizáží celého stroje, k jehož pohonu slouží řadový dvouválec o objemu 1200 cm3, který je naladěn na nejvyšší výkon 57 kW (77 k) a točivý moment 106 N.m.

Retro vzhled této novinky doplňuje řada moderních prvků od LED osvětlení přes ABS a vypínatelnou kontrolu trakce až po možnost výběru z jízdních režimů Road a Rain. Zájemci o Bonneville Speedmaster mají mít možnost výběru ze tří barevných provedení a široké palety příslušenství.

Druhou novinkou značky Triumph je radikálně vyhlížející model Bonneville Bobber Black Edition, který zachovává rám i pohonnou jednotku výchozího modelu Bonneville Bober v podobě dvouválec o objemu 1200 cm3 s výkonem 57 kW (77 k), ale liší se novou přední vidlicí Showa 47 mm, brzdovým systém s dvojicí předních kotoučů Brembo o průměru 310 mm a 16palcovým předním kolem namísto 19palcového.

Vedle přepracované přídě se pak novinka od výchozího modelu odlišuje i maximálním využitím černé barvy. Ta je ostatně i součástí samotného pojmenování Bonneville Bobber Black Edition.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)