Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TVR se vrací do velkého motorsportu. Stane se partnerem týmu v Le Mans

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Britská společnost se po letech opět vrátí do závodního světa. TVR je nově dvorním partnerem týmu Rebellion Racing, který mimo jiné uvidíme i na slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans.

Pro znovuobnovenou firmu TVR je sice tématem číslo jedna stavba nového sporťáku Griffith, jenž zamíří do výroby v příštím roce, soustředí se ale i na svět motorsportu. Nově se totiž společnost stala hlavním partnerem švýcarského týmu Rebellion Racing, který se zúčastní vytrvalostního šampionátu FIA WEC a pochopitelně i slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

I když se může zdát, že nová spolupráce je hlavně o logu TVR na prototypech ORECA R-13 LMP, podle zástupců obou stran je toto partnerství hlubší. „Když jsme vzkřísili značku TVR, věděli jsme, že chceme dosáhnout návratu na závodní dráhu,“ uvedl šéf Les Edgar.

Povedlo se to, TVR potkáme v motorsportu poprvé po třinácti letech. Naposledy to bylo v roce 2005, kdy jsme vůz Tuscan Speed Six 400R mohli vidět v kategorii GT2. Není divu, že se chce TVR do světa motorsportu tak moc vrátit, vždyť první tři modely společnosti (s označením 1, 2 a 3) byly závodními vozy. Kromě toho se pod hlavičkou značky konal ve Velké Británii i její vlastní šampionát.

„Naše partnerství s týme Rebellion Racing nám umožňuje dosáhnout tohoto cíle a zároveň přinést cenné poznatky, které přeneseme na naše silniční vozy a budoucí závodní aktivity,“ naznačuje značka, v čem je tato spolupráce důležitá.

Šampionát FIA WEC odstartuje 5. května v belgickém Spa-Francorchamps, ještě před ostrým víkendem si ale závodníci zkusí vozy na francouzské trati Paul Ricard. Tým již představil své posádky pro LMP1. První tvoří André Lotterer, Neel Jani a Bruno Senna, druhou pak Thomas Laurent, Matthias Beche a Gustavo Menezes.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)