Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

UAZ nabídne hybridní pohon. Od roku 2020...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ruská automobilka UAZ do dvou let uvede na trh svůj první sériový model s hybridním pohonným ústrojím. Prototyp na základech sériového modelu Profi se již představil veřejnosti.

Ruský specialista na terénní automobily a lehká užitková vozidla pracuje na vývoji vlastního hybridního pohonného systému a plánuje jeho uvedení do sériové výroby v roce 2020.

UAZ již v létě loňského roku v rámci mezinárodního průmyslového fóra INNOPROM,pořádaného v Jekatěrinburgu, představil prototyp s hybridním pohonným ústrojím, jehož základem se stal nový lehký užitkový model Profi.

Prototyp vozidla s hybridním pohonem byl tehdy vystaven řezu, odhalujícím jeho techniku. Výchozí UAZ Profi využívá pro svou značku tradiční koncepci s žebřinovým rámem a podélně uloženým atmosférickým zážehovým motorem, který doplňuje startovací generátor a elektromotor o výkonu 105 kW a točivém momentu 469 N.m. Součástí systému je baterie s kapacitou 25 kWh.

UAZ při představení prototypu uvedl, že dojezd vozidla v čistě elektrickém režimu se má pohybovat kolem 100 km a celkový dojezd pak má být až 1000 km. Spotřeba paliva se má pohybovat kolem 7,0 l benzinu na 100 km.

Ruská automobilka na vývoji svého hybridního pohonného systému spolupracuje se společností Rosseti. V sériovém provedení má být využit především k pohonu lehkých užitkových vozidel modelové řady Profi a přispět k jejich výraznějšímu rozšíření i mimo ruský trh.

Foto: UAZ

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
29. 3. 2018 19:47
Nevěřím ani slovo
UAZ se potácí na hraně krachu a Ruská vláda nemá na víc, než na zachraňování VAZu.