Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valentino Rossi: Titul a svatba?

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Fanoušci legendárního Valentina Rossiho řeší kolem svého idolu dvě zásadní otázky: Italův útok na desátý titul mistra světa a zda se už konečně ožení.

The Doctor, jak se šestatřicetiletému závodníkovi přezdívá, randí od roku 2012 s modelkou Lindou Moriselli, které je aktuálně sedmadvacet let. Poznali se při Velké ceně San Marina, kde stála na startu s deštníkem vedle Rossiho. Valentino tento závod shodou okolností vyhrál.

Zatímco devítinásobný šampion planety se o svém soukromí vyjadřuje jenom výjimečně, jeho drahá polovička mluví zcela otevřeně o tom, že chce mít s Rossim potomka. V tomto duchu ji nedávno citoval italský deník Gazzetto dello Sport. Linda Moriselli, která byla při Miss Italia v roce 2006 zvolena jako Miss Elegance, vystupuje otevřeně také na sociální síti Twitter, kde se objevují její fotky.

Rossi tráví čas aktuálně na Masarykově okruhu v Brně, kde se jede jedenáctý podnik letošního MS. Starty v jihomoravské metropoli jsou pro něj srdeční záležitostí. V roce 1996 tady vyhrál svůj první závod mistrovství světa. „Samozřejmě si to pamatuji dodnes, takový okamžik se nezapomíná. Nebylo to jenom moje první vítězství na takové úrovni, ale já současně pochopil, že motocykly budou můj život,“ tvrdí Rossi. V Brně triumfoval již sedmkrát (1x 125 cm3, 1x 250 cm3, 1x 500 cm3 a 4x MotoGP). Jeho poslední výhra je však šest let stará (2009).

Stejný počet prvenství na brněnském okruhu má také jeho krajan Max Biaggi, který však už pověsil závodnickou přilbu na pověstný hřebík, byť občas ještě testuje pro Aprilii. Pokud Rossi v neděli vyhraje, osamostatní se v čele historických tabulek. Současně by získal od pořadatelů jako pozornost dlažební kostku z původního Masarykova okruhu z třicátých let.

Rossi kromě závodění provozuje také vlastní tým SKY Racing Team VR46, ve kterém startují jeho krajané Andrea Migno a Romano Fenati, jenž je aktuálně třetí v průběžném pořadí kategorie Moto3.

Valentinovi to však zjevně nestačí, protože pokukuje také po třídě Moto2, ale tady jeho plány zatím zamrzly.

Pro třídu Moto3 zvolil Rossi loni motocykly KTM, ale letos jsou na tom lépe hondy. A tak s manažerem Pablem Nietem váhali, jaký stroj pro Moto2 zvolit. Napovídá tomu prohlášení Alexe Baumgatela, který staví stroje Kalex, že prý s Nietem na toto téma mluvil. Totéž tvrdí Eskil Suter, šéf švýcarské firmy Suter Racing Technology. K dohodě však ani v jednom případě nedošlo a Moto2 se zatím nekoná.

Naopak to vypadá, že SKY Racing Team VR46 zůstane v Moto3 a mohl by se dokonce rozšířit. „Na Sachsenringu mi oznámili, že chtějí třetí motocykl,“ prohlásil Pit Beirer, ředitel oddělení motosportu továrny KTM. Kdo ví, zda Valentino Rossi nechystá pozici pro nevlastního bratra Luku Mariniho. Loni se totiž o tehdy šestnáctiletém Italovi mluvilo jako o možném účastníkovi světového šampionátu.

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
16. 8. 2015 13:59
#46
Moc mu to přeju. Motorka pěkná, tak hlavně aby jim to šlapalo!