Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valentino Rossi zůstává u Yamahy a ta má i nadále sponzora se štírem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha Motor Co., Ltd. těsně před první závodem letošního kolotoče závodů MotoGP oficiálně oznámila, že Valentino Rossi podepsal novou smlouvu. Druhou důležitou novinkou je pokračování spolupráce se značkou Abarth.

Yamaha Motor Co., Ltd. ve svých tiskových materiálech s potěšením oznamuje, že devítinásobný mistr světa a živá legenda závodů na silničních motocyklech Valentino Rossi podepsal novou smlouvu na další dva roky.

Valentino Rossi, který se v mistrovství světa silničních motocyklů poprvé objevil v roce 1996 v tehdejší nejnižší třídě stopětadvacítek a od roku 2000 je stálicí v té nejvyšší třídě, jíž byly tehdy ještě pětistovky a od roku 2002 se jedná o MotoGP, bude podle nové smlouvy jezdcem v továrním týmu Movistar Yamaha MotoGP minimálně ještě v letech 2019 a 2020.

Populární italský závodník je v královské třídě MotoGP se značkou Yamaha spojen již třináct let a v sedle jejích motocyklů získal v letech 2004, 2005, 2008 a 2009 celkem čtyři mistrovské tituly. Další dva tituly v MotoGP vybojoval v letech 2002 a 2003, zatímco z pětistovek, dvěstěpadesátek a stopětadvacítek má po jednom titulu z let 2001, 1999 a 1997.

Valentino Rossi je podle statistik se svými 56 prvními, 43 druhými a 35 třetími místy získanými ve 206 závodech nejúspěšnějším jezdcem značky Yamaha v historii mistrovství světa závodů na silničních motocyklech. V letošním roce se očekává, že bude tento devětatřicetiletý italský závodník patřit k hlavním favoritům v boji o mistrovský titul v MotoGP.

Tovární tým Movistar Yamaha MotoGP zůstává i pro sezónu 2018 věrný svým tradičním barvám a mezi jeho hlavními oficiálními sponzory bude již čtvrtým rokem italská automobilka Abarth, jejíž znak zdobí kapoty japonských závodních motocyklů.

Spolupráce mezi značkami Yamaha a Abarth se nemá omezovat pouze na závodní dráhy, ale promítá se i do jejich sériových modelů, což dokazuje například Yamaha XSR 900 Abarth, která je stále v nabídce své značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)