Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velká Británie: Nepojištěná auta na benzince nenatankují, odhalí je kamery

David Bureš
Diskuze (19)
Britská vláda doufá, že moderní systém sníží počet řidičů, kteří ve Velké Británii jezdí bez pojištění. Takových motoristů je v Británii asi 1,4 milionu.

Vláda Velké Británie plánuje, že se na čerpacích stanicích objeví kamery, které znemožní natankovat palivo těm automobilům, které nejsou pojištěné.

Motoristé by podle plánů britské vlády mohli do svého vozu natankovat palivo až poté, co kamera zachytí jeho poznávací značku a zjistí, zda je tento automobil pojištěn. Pokud ne, systém zamezí natankování paliva. Kamery by spolupracovaly s databází Agentury oprávnění řidičů a vozidel (Driver and Vehicle Licensing Agency).

Kamery, které dokážou rozpoznat poznávací značku aut, jsou už v současnosti umístěny na tisícovkách britských benzinek. Tyto kamery jsou nyní užívány na obranu proti řidičům, kteří chtějí odjet s natankovaným palivem bez zaplacení.

Britská vláda chce v následujících týdnech celý nápad projednat se zástupci největších firem prodávajících paliva. Ti však plánu příliš nakloněni nejsou, podle některých názorů by tyto kamery vedly ke konfliktům mezi řidiči a zaměstnanci benzinek, firmy prodávající palivo dále tvrdí, že prací zaměstnanců čerpacích stanic není vykonávání práva.

Jeden z 25 britských řidičů nemá pojištění, což Velkou Británii řadí mezi země s nejméně pojištěnými řidiči v západní Evropě. Podle statistik ve Velké Británii ročně zemře 160 lidí a zraní se 23 tisíc osob během nehod, které způsobili nepojištění řidiči.

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - ManInBlack
17. 3. 2012 09:25
Re: Alternativa
Otázka je, jak takový tvor přišel k řidičáku.
16. 3. 2012 23:57
Re: Alternativa
Při vší úctě, až tě jednou sešrotuje nějaký feťák ve škodovce, který ani neví, že se ta škodovka někde registruje, tak pořádně oceníš výhody institutu povinného pojištění v praxi. Pár takových už jsem potkal, naštěstí nenarazili do mě, ale dostat z nich alespoň na registrační poplatek do nemocnice je prakticky nemožné. :no:

Jinak naprosto souhlasím, že si pojistit odpovědnost je velmi dobrý nápad pro celý život, chybička se dříve nebo později prostě vloudí...
16. 3. 2012 23:50
Re: Dobrý nápad
Proč hned zakázat ? Stačí udělat vlastní kategorii pro provoz na pozemních komunikacích, nějaký typ RZ a přihodit k tomu nové pojištění a vyberou ještě navíc za sekačky... >:-[]
Avatar - ManInBlack
16. 3. 2012 18:40
Re: Alternativa
Já neříkám, že všichni jsou takoví, jen že já takový byl, ale už jsem z toho vyrostl. Ale tebe chválím :yes:
16. 3. 2012 18:02
Re: Alternativa
Mi 18 je a pojisteni si teda platim. Je to petikilo za ctvrt roku, nikdy nevis, co se muze stat. Neplatit si pojisteni je podle me blbost.