Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi vypustí na Hockenheimring autonomní RS7

Jan Mička
Diskuze (12)
V budoucnu možná dostanou všichni závodní piloti Audi padáka. Značka se totiž chystá vypustit autonomní RS7 na Hockenheimring.

Že jednou budou po ulicích jezdit auta úplně sama, je celkem jasná věc. Za předpokladu, že bude systém fungovat, v tom nevidím větší problém. V kolonách se totiž stejně akorát naštveme, a pokud nenastane nějaká chyba v komunikaci mezi samotnými auty, mohlo by ubýt také dopravních nehod. Bavím se však pouze o pohybu v přeplněných městech, za nimi už si svoje auto mile rád odřídím sám.

Ale zpět k tématu. Audi si totiž vzalo z autonomních městských aut příklad a vyvinulo ostrý model RS7, který se umí zcela sám pohybovat po Hockenheimringu. Slovo „sám“ je přitom výstižné, protože se neočekává, že by auto soupeřilo třeba s profesionálním jezdcem v jiném voze. Jde o ukázku technických inovací, které se představí v samém závěru letošního ročníku seriálu DTM.

Z přiloženého videa toho moc nepoznáme a ani Audi se do zveřejňování přehnaného množství informací nepustilo. Více se však dozvíme 14. října a k velkému finále dojde o pět dní později právě na Hockenheimringu. Vůz prý umí slavný okruh zajet za něco málo přes dvě minuty, přičemž dosáhne rychlosti okolo 240 km/h.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - JDM
12. 10. 2014 17:36
Re: ???
inženýři ty auta možná naprogramujou ale jak je mají naprogramovat jim stejně musí říct závodník ;-) v soutěžení elektronika dost omezená , žádný ABS , žádná kontroly trakce, launch control atd se nepoužívá aby to nebylo jen o tom naprogramování ale zkušenostech a umění řidiče.
12. 10. 2014 11:39
Re: ???
I bez jezdců to jde, jen jsou to pak čistě závody inženýrů. :-)
Avatar - Jeremy.McKvak.ANTIDIESEL
12. 10. 2014 09:21
Re: NO TAK TESLA JEDE ŽE A ZBYTEK SVĚTA MUSÍ JINAK Z KOLA VE
no to jen do tý doby dokud na to budeš mít ;-) >:D >:D >:D >:D
Avatar - jozephko
12. 10. 2014 07:26
Závody bez jazdcov by mohli byť zaujímavé
Závody bez jazdcov by mohli byť zaujímavé. Samozrejme, že nie všetky súťaže a všetky typy áut. Ale mohlo by to slúžiť ako laboratórium na ďalší vývoj automatických pilotov.
Veľmi rád by som si také závody pozrel.
12. 10. 2014 00:53
Re: NO TAK TESLA JEDE ŽE A ZBYTEK SVĚTA MUSÍ JINAK Z KOLA VE
tu technologii ma tesla od mercedesu, ktery ji uz davno pouziva, rozdil je v tom ze cisty autopilot je z pravniho hlediska napr. v nemecku zakazane pouzivat. to znamena ridic musi mit moznost slapnou pridat plyn kdyz se tak muze vyhnout prekazce. Jak jsem vcera poslouchal analysty na CCN tak nova tesla je sklamanim, protoze ty asistencni systemy jsou v premiovych autech uz davno.. taky vcera akcie tesly na burze klesly