Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Gumball 3000 jako přehlídka nevkusu

David Bureš
Diskuze (9)
Trasa letošního ročníku nechvalně známé „rallye“ Gumball 3000 vede z New Yorku do Los Angeles.

Chromově stříbrné Lamborghini Aventador, duhový Mercedes-Benz SLS AMG, fialové Ferrari 458 Italia a další různě polepené supersporty, to všechno jsou vozidla účastníků letošního ročníku Gumballu 3000. Během lifestylové akce auta ujedou 3.000 mil (přes 4.800 km).

Gumball 3000 je médii někdy prezentován jako nelegální akce. To však není pravda, jde o lifestylovou záležitost, o které předem ví i policie. Gumball 3000 ani není závod, cílem není dojet do cíle jako první, přestože účastníci akce v jeho průběhu často porušují silniční předpisy. Hlavní cena se však v cíli uděluje, získá ji ten, kdo nejlépe ztělesní „ducha“ celé akce a jízdu si tedy nejvíce užije.

Pro Gumball jsou vedle supersportů a dlouhých večírků rovněž typické známé osobnosti. Minulých ročníků se mimo jiné zúčastnili zpěvák Jay Kay, rapper Xzibit, lyžař Jon Olsson, skateboardista Tony Hawk nebo herec David Hasselhoff, který letošní ročník dokonce odstartoval.

Letošník ročník se koná od 25. května do 31. května. Trasa vedla z New Yorku přes Toronto, Indianapolis, Kansas City a Las Vegas do Los Angeles.

První ročník Gumballu 3000 se konal v roce 1999, organizátorem akce je od té doby Maximillion Cooper, který se pravděpodobně inspiroval legendárním závodem Cannonball. V roce 2005 se „závodníci“ zastavili i v Praze.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Chuck Norris
21. 11. 2012 00:05
ještě by to chtělo aby si v blesku ten článek po sobě přečet
Letošník ročník se koná od 25. května do 31. května. Trasa vedla z New Yorku přes Toronto, Indianapolis, Kansas City a Las Vegas do Los Angeles. aneb letošní roční se koná a trasa vedla :-) tak já nevím jestli už to bylo nebo bude :-)
29. 10. 2012 19:16
Re: Metelesku Auto Blesku
:yes:
6. 8. 2012 11:19
Re: Metelesku Auto Blesku
Nechápu, jak se tomu můžete vůbec divit. Nevěřím, že tam za monitorem sedí jediný člověk, kterému pro auta tepe srdíčko. Z nezávislého, silného e-magu o autech je další PR pro německé automobilky. Každopádně za vše můžete poděkovat nadnárodnímu gigantu Axel Springer, vlastnící kromě Auto.cz také Blesk, ABC, apod.

Pak z toho zbude jen značka, která kdysi něco znamenala, ale nyní není nic!
1. 6. 2012 11:35
Re: Metelesku Auto Blesku
No kazdy ma jiny vkus a je celkem jasny, ze kdyz se sejde cca 100 aut z celyho sveta, tak tam bude neco co se ti nebude libit. A navic bych si tipnul, ze dost z tech polepu je na tech autech jenom pro letosni rok. Navic vetsina tech lidi jsou pravidelny ucastnici, takze je docela dost mozny, ze se poprve v zivote nevideli. Proste to ber tak, ze spousta lidi co ma furu penez si chce uzit trochu legrace a neresi ze zapisny je 40K USD, polep je bude stat nejaky drobny a dopravit auto do nyc taky neco stoji. Ty lidi si proste uzijou skvelou dovolenou a jeste doprejou spouste lidi show a moznost si prohlidnou auta, ktery by pohromade jinde asi videli tezko. Slapky resit nebudu, protoze z nejakyho duvodu jsou na vsech akci tykajicich se aut ( s vyjimkou pebble, d'Este atd.) a da se celkem pochopit, ze si najmou nejakou grid girl misto toho aby taam vystavovali svoje zeny a pritelkyne, pokud teda s nima vubec jedou. Proste to chce jenom trochu tolerance. Taky si dokazu predstavit lepsi akci, ale to mi nebrani videt ty pozitiva tyhle.
Avatar - white label
31. 5. 2012 23:12
Re: Metelesku Auto Blesku
:yes: