Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Kimi Räikkönen nezvládl řízení Ferrari LaFerrari

Jan Mička
Diskuze (47)
I mistr světa se jednou utne. Důkazem toho je jízda Kimiho Räikkönena při testech Ferrari LaFerrari.

Kimi Räikkönen, světový šampion Formule 1 z roku 2007, byl zachycen při testování Ferrari LaFerrari ve Fioranu. Během posouvání limitů však jednou přestřelil. Supersport v hodnotě 1,3 milionu euro (asi 35,6 milionu korun) skončil v hodinách a oblaku kouře, lehký výlet mimo trať se však obešel bez jeho poškození.

Drobná jezdecká chyba však není nic ve srovnání s projevem samotného vozu. Návykový tenor, který se společně s plameny line z výfuku, totiž jen tak neuslyšíte!

Jan Mička
Diskuze (47)
Avatar - Hotwire
23. 2. 2014 21:03
Re: celkom slusny konkurent tiez na okruhu
Nikde som nepocul ani necital o problemoch s podvozkom v suvislosti s Agerou, mas na to nejaky relevantny zdroj? Rad sa o tom nieco nove dozviem. Na youtube su naopak recenzie v ktorych ludia chvalia ze Koenigsegg sa poucil a ze Agera R je omnoho prijemnejsia na riadenie nez CCX.

918 je nepochybne skvely stroj, a spomedzi konkurentov je moj jasny favorit, ale zas bolo by naivne si mysliet ze dokaze udrzat krok s P1 alebo LaFerrari, uz len kvoli vykonovemu deficitu.

Chcelo by to niekoho kto by zasiel NS aj s Agerou R, aby sa to dalo porovnat. ;-\
Avatar - Petrolhead_CZ
23. 2. 2014 20:52
Re: celkom slusny konkurent tiez na okruhu
Agera na okruhu rychlejší kvůli nedostatečné trakci a ne tak zvládnutému podovozku být nemůže, neblázni. Pagani v Dunsfoldu zajelo skvělý čas, to bez diskuze, ale P1 jí smete a teď sem zavleču zas 918 (je to přeci jen hlavní konkurence společně s LaFerrari), které Huayru dle mě porazí taky.

Vsadíme se? Pagani zajelo 1:13, já tipuju čas pro P1 za 1:08. Až P1 porazí všechno v dohledu, tak doufám, že se tu v diskuzi objevíš ;-)

Jak může být dojem a verdikt člověka, který se svezl jak s P1 a Agerou nevypovídající? Snad ví a pamatuje si, jak se auta chovala, jak reagovala a tak dále a následně je srovnat? Harris je jeden z nejpovolanějších redaktorů a ten hodnotí sakra objektivně. Jediná subjektivní věc, o které můžeme spekulovat je design. Mimochodem všímáš si, že Koenigsegg s Agerou ještě nezajel čas vůbec nikde? To taky vypovídá o ''kvalitách'' toho auta ;-) Top Gearu to na trať ze strachu radši také nepůjčili. Je to jak píšu - Koenigsegg jsou samé kecy a sliby, planá slova, kdežto konkurence válí a nebojí se dokázat své kvality.
Avatar - Hotwire
23. 2. 2014 20:14
Re: celkom slusny konkurent tiez na okruhu
Neviem preco sem furt tahas 918, ja som o 918 nic netvrdil, a som si isty ze P1 ju na NS porazi.

Takisto neviem preco pises o zrychleni a sprinte. Ja pravdaze hovorim o porovnani na okruhu. O tom sa cely cas bavime, nie? Ty tvrdis ze P1 je na okruhu rychlejsie nez hocico ine, ja tvrdim ze Agera a Huayra (a asi aj LaFerrari) sa mu minimalne vyrovnaju, alebo ho aj porazia. A dovtedy kym take zrovnanie nieje k dispozicii tak sa o tom nema cenu bavit.

Aj ti ludia o ktorych pises ze sa v tom zviezli a hovoria o tom v superlativoch, tiez to je len subjektivny dojem, ak nemali moznost priameho zrovnania s konkurenciou tak taky test vobec nevypoveda o tom ci je to auto lepsie alebo horsie nez konkurencia.

Ak teda P1 porazi na NS naozaj vsetky ostatne auta s rozdielom triedy, ako to tvrdis ty tak vtedy naozaj tych par veci "budem musiet pripustit", ja si viem priznat chybu. Ale dovtedy si stojim za svojim, ze P1 je proste na urovni LaFerrari, a Agera/Huayra su minimalne rovnako dobre, ak nie lepsie.
Avatar - Petrolhead_CZ
23. 2. 2014 20:01
Re: celkom slusny konkurent tiez na okruhu
Verdikty a dojmy od redaktorů samozřejmě z jízdy s P1, to ti opravdu musím přepisovat každou informaci nebo nerozumíš česky? Když ti někdo zhodnotí auto a porovná s konkurencí nepřímo tak to nějak ubírá na váze? Opravdu nechápu tvé uvažování...

Ty odmítáš uznat, že je P1 benchmark z důvodu, že jsi neviděl drag race s konkurenty a podobné věci? Nebo mi to vysvětli...když ti lidi, kteří mají tu čest se svézt s každým autem co vyjede napíší, že P1 odskočilo konkurenci o světelné roky tak to zpochybníš? Nebo čekáš na sprint mezi P1 a Agerou a potvrzení času z 0-100? >:D Harris jel už s Agerou, to samé Jeremy a nikdo z nich neřekl, že by se na P1 jakkoliv chytala. Simple as that.

Já s tebou souhlasím v tom, že si počkáme na časy z Nordschleife, z trati TG, kde pojede P1 proti 918 a potom se pobavíme. Chci tě tu vidět, až tu pár věcí budeš muset připustit ;-)

Jen tak mimochodem, LaFerrari je stejně všechny porazí díky těm neměřitelným faktorům, které se na papír nevejdou (emoce, nadšení a vtažení řidiče) ;-) To je můj skromný tip.
Avatar - Hotwire
23. 2. 2014 16:52
Re: celkom slusny konkurent tiez na okruhu
Ano je v tom maly rozdiel, ale do slusnej diskusie to skratka nepatri.

"Přímé srovnání mezi P1 a Huayrou, Agerou, atd. ještě logicky na světě není, to neznamená, že nemůžeš srovnávat verdikty a dojmy" A v tom je to, ty tvrdis ze P1 je proste naj hypersport a o triedu lepsie nez hocico ine na zaklade dojmov, vdaka ze si to uz priznal. :-)

A napis mi kde pisem nieco negativne o P1, kludne mozes citovat, ja naopak suhlasim ze P1 sa podaril, ale skratka odmietam to zeby bolo o triedu lepsie nez cokolvek ine. Pozri, urobme kompromis, tj pockame si na nejake priame zrovnanie P1 s konkurenciou a potom budeme vynasat nejake sudy, dobre? ;-)