Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: M535i E12 z roku 1980 je působivým předchůdcem všech ostrých sedanů BMW

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
Tento fantastický, na dnešní dobu kompaktní sedan byl v roce 1980 vůbec nejvýkonnější variantou pětkové řady E12. Právě on inspiroval legendární modely M5.

Automobiloví nadšenci vzpomínají na všechny generace BMW M5, málokdy si však vzpomenou na vzácného a na svou dobu poměrně rychlého předchůdce v podobně BMW M535i E12. Vůz vycházející z první generace řady 5 měl 218 koní z atmosférického šestiválce o objemu 3,5 litru a zvládal zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině za 7,5 sekund, což byl v té době úctyhodný výkon. Převodovka je pětistupňová manuální s jedničkou k sobě dozadu. Jedná se o nádherný a vzácný kousek historie, za dva roky se vyrobilo pouze 1,650 kusů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
12. 1. 2015 07:34
Re: Dělo...
>:D
Ne tak vážně, prosím :-)
11. 1. 2015 21:28
Re: Áno..
no s tou 3 a 5GT by som aj celkom súhlasil no..i keď je pravda že 5GT postavená na podvozku 7er slušne jazdí, je celkom priestorná, len ten dizajn je no..škaredý..

čo sa týka modelov X, X4 je pre mňa tiež auto ktoré by som najradšej v ponuke BMW nevidel, X6 sa síce nepáči každému ale dovolím si tvrdiť že skôr BMW pomohla ako uškodila kedže v tej dobe niečo na ten štýl ani nebolo a BMW ako jediné vedelo ponúknuť niečo takéto(áno je aj Actyon ale tak >:D ).

Určite by som ale k nie moc podareným zaradil X1 ktorá mi nesadla ako po stránke exteriéru, tak ani interiéru ktorá síce dobre jazdí ale postránke nejakého spracovania a dojmu nepôsobí ako BMW..aspoň na mňa..

s X5 a X3 súhlasím, toto sú modely ktoré BMW potiahli a ťahajú..hlavne tá X5..

no čo sa týka MPV. ja si dovolím nie celkom súhlasiť..2AT nie je na trhu dostatočne dlho aby sme o ňom mohli povedať že BMW uškodilo. jasné niekto kto je srdciar bude skeptický voči tomu že to je MPV, predokolka a tak, ale myslím že BMW týmto chce získať niekoho, kto chce auto viac imidžové než praktické a tu si myslím 2AT klientelu nájde,,

I8..ja neviem..image určite nepokazila, aspoň podla mňa resp. neviem v čom. Doba ide dopredu a časy atmo motorov sú skoro preč u BMW nehovorím. I8 je práve dôkazom toho že BMW dokáže nie len držať krok s dobou ale ju aj predbehnúť

neviem no to je ale len môj názor pre každého predstavuje každé BMW niečo iné :-)
Avatar - flyboyeda
11. 1. 2015 20:02
Re: Áno..
Za další Milníky bych označil řady 5 a 3 s přívlastkem GT, dále řady X6 a X4, dále BMW MPV I8 to jsou modely, které BMW Image zhoršily

To dobré ale naštěstí ještě zůstává řada 3 , 4 , 5, 6 , 7 X5 a X3 se mi líbí
11. 1. 2015 19:58
Re: Dělo...
Jo, jo. Rozumím. I já jsem byl za komančů vždy perfektně čistej, rychlý pruhy a v záplavě kolbeňáků kolem.....a teď ? Taky troska. Takový je život. :-)
11. 1. 2015 19:36
Dělo...
...forever.
Soused měl za komančů tu samou barvu, stejná kola a i ten nárazník se spojlerem a rychlé pruhy, ale byla to 524 td. I tak jsem jako kluk v té záplavě stodvacítek kolem slintal a nebyl jsem zdaleka jedinej. A měl to auto vždy perfektně vyleštěné, čisté, všechna čest. Když jsem to po hodně letech pak viděl v pobočce AAA jako trosku, bylo mi to až líto :-(