Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 RF: Jak funguje targastřecha? (video)

Michal Fokt
Diskuze (7)
Co musí střecha kupátka Mazda MX-5 udělat, aby se auto změnilo v targu? Je to velmi prosté a rychlé.

Možná vás to překvapí, ale už jsem se setkal s tolika dotazy na téma Mazda MX-5 a kupé, že jsem se vůbec nedivil tomu, že se Mazda rozhodla tentokrát neudělat "miatu" alternativně nikoli jako roadster s tuhou skládací střechou, ale jako skutečné kupé s odnímatelným střešním dílem, pro které se vžilo označení Targa. Jen ten střešní díl není, technicky vzato, odnímatelný, ale sklopný. jak celý proces přeměny MX-5 RF v MX-5 Targa funguje, ukazuje toto oficiální video Mazdy. Je to velice rychlé a efektivní, trvá to jen 12 sekund a velikost kufru se nijak nezměnila.

Michal Fokt
Diskuze (7)
20. 10. 2016 18:18
Re: Hloupost
Také si myslím. Škoda, že dnes nejsou v módě ty ručně odjímatelné střešní díly, bylo to lehké a rychle sundané. A pokud se nechala ta středová příčka spojující rám předního okna s tím zadním, tak ani tuhost karoserie netrpěla. Dnes to nabízí snad jen Corvette, dřív to bylo na Porche, spoustě Japonců i Amerik. Škoda.
Avatar - Bully_
20. 10. 2016 15:32
Re: Hloupost
Urcite, pridavam se k tobe. Zvlast, kdyz je rucni manipulace se strechou u nove MX5 tak uzasne jednoducha.
Avatar - Dinar
20. 10. 2016 07:57
Re: Hloupost
Nejsi, u mx5 je takové řešení nesmysl, celé auto je zaměřeno na lehkost, jak faktickou tak projevu, a pak tohle. Prostě čistě obchodní tah, verze pro us pozéry. ;-)
Avatar - Dinar
20. 10. 2016 07:55
Re: Geniální....
Já nevím, že ty furt musíš těm dětem rozkopávat kyblíčky. >:D
20. 10. 2016 07:11
Hloupost
Jsem asi jediný, komu tohle připadne na lehkém sportovním autě jako naprostá blbost? Mechanismus zbytečně složitý a těžký. :no:
Lidstvo nyní bojuje s nadváhou, takže klasická ručně odnímatelná targa by se mohla Mazdou prezentovat jako vestavěné fitness centrum >:D