Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz Concept Ocean Drive – jak vzniká koncepční vůz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Luxusní čtyřdveřový kabriolet Mercedes-Benz Concept Ocean Drive je studií na téma luxusu pod otevřeným nebem a byl hvězdou stánku automobilky na letošním autosalonu v Detroitu. Na videu je zachyceno jeho stvoření od prvních skic až po hotový automobil.

Mercedes Benz Concept Ocean Drive vznikl jako designérská studie bez jakýchkoli plánů na výrobu a tak nemusel být navrhován s přihlédnutím k jejím požadavkům, i když po jeho představení veřejnosti se objevily spekulace, že by se z něj mohl stát sériový model.

Designéři měli při jeho tvorbě zcela volnou ruku ve ztvárnění velkého luxusního kabrioletu, dnes již zapomenuté čtyřdveřové koncepce. Jako základ posloužil velký sedan S600. Záměrem bylo prozkoumat názory zákazníků na možné cesty vývoje vzhledu vozů Mercedes-Benz.

Eleganci velkého vozu podtrhuje rozměrná maska chladiče, na niž navazují světlomety tvořené LED diodami. Mohutnou hmotu spodní části vozu odlehčuje decentní dvoubarevné lakování v různých odstínech šedé metalízy. Splývavá záď se jednoznačně hlásí k nejvyšší kategorii vozů. V kontrastu s tím je navržena horní část, kde zcela chybí sloupek B i rámečky oken a dokonce i při natažené elektricky ovládané střeše tato část působí nečekaně subtilně.

V interiéru je použito vybraných materiálů jako je prvotřídní kůže, javorové dřevo na velké panely či plasty působící prostorový dojem. Sedadla jsou vybavena tzv. Vzduchovým šátkem, což je systém dodávající teplý vzduch ke krku cestujících, kteří si tak mohou dopřát jízdu se staženou střechou i v chladnějších dnech bez obav o své zdraví. O jejich bezpečnost se pak stará nejen brzdový asistent v kombinaci s radarem hlídajícím odstup mezi vozy, ale také systém předběžné ochrany pracující s bezpečnostními pásy.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/n5x3SMxtmf4" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - ManInBlack
21. 7. 2007 08:29
Re: husta kara
To jo. Je to pěkný auto.
Avatar - skejpa
20. 7. 2007 14:57
husta kara
myslim ze tohle auto by mohlo mit uspech. ma to styl...