Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlý kolo v Mostě: Peugeot 308 GTi vs. VW Golf GTI Performance

Martin Machala
Diskuze (40)

Do Mostu jsme tentokrát vyrazili s vybranou partičkou, „gé-té-íčky“ od Peugeotu a Volkswagenu!

Video se připravuje ...

Byla příšerná zima, na kolech samozřejmě zimáky a Peugeot 308 GTi na promrzlém asfaltu mosteckého autodromu docela klouzal. Hlavně při výjezdu ze zatáček byl citelně nedotáčivý, Torsenu na přední nápravě navzdory. Myslel jsem si, že to musí být hlavně použitými pneumatikami, že prostě „contíky“ na peugeotu kloužou víc než dunlopy německého GTI. Když jsem se však začal víc zajímat o princip fungování Torsenu, možná za to nakonec ty Continentaly až tak nemohly… Více už zítra, v klasickém srovnávacím testu!

Teď se zatím podívejte, jak se „gé-té-íčka“ poprala s ledovým Mostem. Před startem jsem tipoval za vítěze 308 GTi, hlavně díky náskoku dvaceti kilowattů jeho šestnáctistovky THP, „mezikolní“ haldex VAQ však na Golfu GTI Performance fungoval skvěle a dokázal volkswagen v zatáčkách neskutečně stabilizovat. Nakonec z toho byla zajímavá bitva – drtivě akcelerující peugeot, ovšem v zatáčkách klouzající, a na motoru rozvážný volkswagen, který však v zatáčkách držel jak na slickách za tepla. Tahali se o desetinky, kluci!

Martin Machala
Diskuze (40)
24. 3. 2018 10:58
Re: Pěkný testík!
Tak jestli tě u GTI zaujal dif. Pak u GTi bys byl nadšený z motoru. Nevím jak se jim to podařilo, ale ten motor jede dole, nepotřebuje se nadechovat. Přitom je lineární, jeho výkon graduje a táhne až k omezovači. A pak ta chuť jít za plynem a reakce vůbec. To všechno v dnešních emisních normách. Fakt paráda. Má i slušný zvuk, aspoň v RCZ R tomu tak bylo. Ve 308 to zabíjí ty repráky a nepřirozené hučení. Vždy, když s tím motorem jedu, pak si říkám :" tohle je šestnáctka"?. Vůbec 308 je mnohem více mechanické auto, které tě baví a něco po tobě chce, dokáže vtáhnout. A musíš si ho zasloužit. Ale netrestá, chová se stále stejně, ne jak to elektronika v různých okamžicích zrovna spočte, takže je předvídatelné. Každé auto má svého kupce a GTI také dobré auto, ale 308 je "řidičtější".
23. 3. 2018 18:34
Meziplyn
...už i ten příliš nekoukatelnej Honza Koubek, kterej se teda teď trochu zlepšil, tak má alespoň "objektivně" uživatelský a fakticky podložený argumenty proč tak něco je a proč je to jinak...Jenže ten se na vás vys@ral a šel dělat na sebe...Asi to není jednoduchý holt a vše je "jen" o penězích. Já bych se taky nešel paplat do redakce za 5000,- za nějaký hov@na a novinky co kde jaká KIA a Hnijundaj chystaj a nechystaj...
23. 3. 2018 18:30
Ja jsem asi taky zaujatý
...ale prostě pokud dávám videa do poměrně velkýho webu, tak bych si nechal aspoň zjistit jak se co čte a tak.. Jako že se slovo performance nečte "performAnce" ale [performencs] apod... A dál to působí jak kdyby to natáčeli nějací kluci co si to dělaj jen tak pro sebe ty videa. Šílenej zvuk i hodnota těch informací a celkově rádoby ftipný ale trapný familerní vystupování. Je spousta "YouTuberů" kteří točí videa a recenze a mají to z vlastního rozpočtu zpracovaný 1000x líp než celý auto.cz.. Zkuste tady ty kluky oslovit a třeba jim dát šanci pro Vás pracovat aby to vypadalo trošku líp. :no:
Avatar - lamal
23. 3. 2018 10:10
Re: Jsem už zaujatý?
hlavne je, ze sa jazdi... napr. v hokeji nie je co riesit >:D tam to zase nepadne nam a myslim, ze to este dlho nebude padat ;-)
Avatar - lamal
23. 3. 2018 10:08
Re: Jsem už zaujatý?
Co mi mozno vadi viac, ze nie je zrovna ani tech zdatny a orientovany, tak tie vsetky tech veci riesi trochu ako nutne zlo, no ma ine prednosti ja ho mam rad.