Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nabouraný vůz projektu Google Maps Street View v divočině

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Pohled na nabourané a opuštěné auto Street View se naskytl turistům v přírodě severní Indie.

Opuštěný snímkovací Opel Astra GTC předchozí generace natočil na krátké video turista v severní Indii. Jak došlo k nehodě, při které vůz očividně sjel ze srázu do rokle, popis k videu neuvádí a ani se nezmiňuje o posádce vozu. V každém případě působí evropský Opel s kamerovým systémem na střeše opuštěný v divočině velmi nezvyklým dojmem.

Projekt Street View byl zahájen v květnu roku 2007 v pěti městech USA. Od té doby se rozšířila síť panoramatických snímků o řadu míst prakticky z celého světa. Například Česká republika je tímto způsobem zmapována téměř cela, i když v některých menších městech a obcích si prohlednete pouze hlavní ulice a náměstí.

V současnosti jsou pro snímkování využívána auta, šlapací tříkolky a sněžné skútry se stojanem, na němž je umístěn aparát s 15 objektivy, snímajícími snímky v úhlu 360 stupňů. Pro snímkování v muzeích jsou pak používány speciálně manuálně ovládané vozíky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
12. 4. 2014 20:30
Re: kr*ten
prostě opice no....
Avatar - Misanick
7. 8. 2012 12:22
Re: kr*ten
Je stejný jako ti naši "Indové", ti také házejí kamením na auta (a nejen to).
6. 8. 2012 23:04
Re: GSW
KDepak, řidič měl na očích speciální nové Google brýle s rozšířenou realitou - Google nyní mocně testuje. V těch brýlích jasně viděl, že silnice vede tudy... :-)
Avatar - eXp10it
6. 8. 2012 19:51
hmmm
...asi nikoho při prvním pohledu na to video nenapadne že jde o virální marketing...
6. 8. 2012 14:29
Re: GSW
Nebo nekdo odmontoval z auta ty lidi.