Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nezastavitelný Ural. Ruský náklaďák projede vším!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
Snímek z drsné Sibiře odhaluje, čeho jsou zde řidiči těžkých nákladních automobilů schopni a také co vydrží jejich stroje ve zdejším náročném terénu.

Tahač Ural 44202 projíždí s nákladem lesní cestou, která spíš připomíná koryto menší řeky. Souprava na videu může dosahovat celkové hmotnosti okolo 35 tun a k pohonu všech šesti kol tahače slouží vznětový vidlicový osmiválec YaMZ-238M2 s výkonem 176 kW (240 k) a točivým momentem 883 Nm.

Ural 44202 je jednou z mnoha odvozených verzí těžkého terénního automobilu Ural 4320. Ten měl premiéru v roce 1976 a jeho sériová produkce se rozběhla v roce následujícím. Za necelých deset vzniklo v rámci této modelové řady milion vozidel všech verzí a výroba v modernizované podobě pokračuje i dnes.

V osmdesátých letech byla vozidla Ural 4320 dovážena i do tehdejšího Československa a to především pro armádu, i když některé verze zamířily i do civilního sektoru. K přednostem stroje patří robustní konstrukce a schopnost jízdy i ve velmi obtížných podmínkách. Bez předchozí přípravy si má tento stroj poradit s broděním až do hloubky 1,5 metru.

V současnosti patří výrobce automobilů Ural, jehož historie se začala psát v roce 1941, do koncernu GAZ Group a nabízí širokou paletu těžkých nákladních automobilů, vhodných především pro nasazení v náročném terénu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
15. 1. 2016 19:21
Re: to je zas článek...
:yes: hlavne,ze sa "pravdovravny" Americania ospravedlnili Husajnovi a obyvatelom Iraku zato,ze ich napadli z dovodu jadrovych a chemickych zbrani,ktore sa tam samozrejme nikdy nenasli,ale urcite pan Topten to vidi inac svojimi ovcimi ocami ;-\
15. 1. 2016 12:56
Re: Opravdu úžasné
A proč by si každou polní a lesní cestu jako asfaltovali?
14. 1. 2016 23:07
Re: to je zas článek...
Za zostrelenie iránskeho airbusu sa Amíci nie len že neospravedlnili, ale kapitána lode vyznamenali.
Za okupáciu Srbska tiež nie.
No a za bombardovanie al kajdy, ktorú nazývaš ktovie prečo opozíciou, by si mal Rusákov pochváliť.
14. 1. 2016 22:18
Re: to je zas článek...
Arese tiez zastavam nazor,ze vtom mali Americania prsty kedze urcite ich tajne sluzby by si s takym niecim poradili davno predtym nez by sa to stalo a hlavne Usama bol nimi vychovany vojak v boji proti Rusom..aj ked je to konspiracne video podla mna je dost vypovedne pokial nie si zaslepeny amerikanofil [odkaz]
14. 1. 2016 22:04
Re: Opravdu úžasné
Pokud by Rusáci 70 let nebudovali komunismus, už dávno mohli mít dálnici z Moskvy až do Vladivostoku! ;-)