Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Škoda Yeti vs. Seat Ateca – Proč ateca vypadá jak yeti II?

David Bureš
Diskuze (19)
Ateca bude druhé generaci yetiho velice blízká. Dostane stejné útroby i podobný design. Možná až moc podobný...

Video se připravuje ...

Druhá generace Škody Yeti bude představena v příštím roce. Ještě než se tak stane, je tu Seat Ateca, která bude mít s novou škodovkou hodně společného. Díky seatu si tak už s předstihem můžeme názorně ukázat, co od nového yetiho čekat.

Zákulisní informace totiž hovoří o tom, že oba vozy budou nadmíru podobné, a to přestože výrobci tvrdí, že veškeré panely karoserie budou odlišné. Yeti II a ateca si tak sice nebudou až tolik blízcí jako toledo s rapidem, boční silueta nebo zadní partie ale údajně jasně dokážou jejich vzájemnou příbuznost. Ostatně záď atecy je dnešním škodovkám velice podobná.

Blízkost škodovce ateca dokazuje třeba i pod víčkem nádrže. Přestože jí chybí škrabka nádrže charakteristická pro vozy z Boleslavi, držák na tento prvek tu je. Když už jsme u toho víčka, zmiňme, že ateca pod ním má také hrdlo od nádrže na kapalinu AdBlue. To u současného yetiho se při doplňování močoviny musí neprakticky do zavazadelníku.

Ateca též ukazuje, jakým způsobem budoucí yeti II vyroste. Jestliže aktuální generace na délku měří 4,22 metru, ateca se natáhla na 4,36 metru. Natažený je i rozvor, avšak ne tak výrazně, u yetiho činí 2.578 mm, zatímco u seatu 2.630 mm.

Videosrovnání atecy a yetiho však nezveřejňujeme jen tak, je totiž první ochutnávkou před již tradičním pátečním srovnávacím testem. V něm se proti sobě postaví ateca s yetim s turbodieselem 2.0 TDI (110 kW) pod kapotou a pohonem všech kol. Jaký je váš tip na favorita? Vyhraje ve vzájemném duelu vůbec první sériové SUV od seatu, nebo dobře známý yeti? A má stařičký „sněžný muž“ vůbec šanci na vítězství, když bojuje s o sedm let mladší soupeřkou? V pátek ráno již budete vědět více.

David Bureš
Diskuze (19)
9. 9. 2016 09:21
Re: preco zrovna skoda
No němci tak mluví o německých značkách, francouzi o francouzských. Tak to má být a tak je to správně.
9. 9. 2016 09:10
Tak jste dosáhli svého...
9. 9. 2016 08:32
Re: preco zrovna skoda
Dakujem za dlhu odpoved, ktora ale nezodpovedala moju otazku. To chces povedat, ze za to, ze je ziskova, tak mam negativnu reakciu na Skodovky. Cize jej zavidim tie peniazky? Haha, pobavil si ma.
Mne je samozrejme jedno kto koho vlastni, ale ked si pozries a objektivne precitas testy a prispevky diskutujucich z Ceskej republiky, spravaju sa k nej neobjektivne a nic ine a nic lepsie okrem Skodovky neexistuje (samozrejme nie vsetci). Uz minimalne dva tyzdne na ceskych weboch nic ine necitam, iba o Kodiaqu na xy uvah o tom, aka bude a ake je... Mam rad auta, od malicka sa im venujem, citam, informujem sa o nich a snazim sa byt vzdy objektivny, ale toto co sa tu deje nie je normalne...

9. 9. 2016 07:44
Re: preco zrovna skoda
Pleteš se. Vyhraje Ateca, protože to je Yeti 2 se znakem Seatu.
Avatar - nalimer
9. 9. 2016 07:16
Re: Jak vypadá?
Odpoveď je v článku. Kostra totožná s Ateca, plechy inak zvlnené a zmenená maska, svetlá a náraznik.