Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tramvaj v Praze vytahovala z kolejiště uvízlé Volvo

Ondřej Chamilla
Diskuze (77)
Náš externí spolupracovník Tomáš Pudil zachytil kuriózní situaci v Praze-Strašnicích. V kolejišti se tam zaklínilo Volvo V50, které nakonec musela vytáhnout samotná tramvaj.

Video se připravuje ...

Jezdit po tramvajovém pásu se rozhodně nevyplácí. Své o tom ví řidič jistého Volva V50, jehož vůz nechtěně uvízl na kolejích. Náš spolupracovník Tomáš Pudil v tu chvíli jel tramvají, která nemohla kvůli vozu dále pokračovat. „Řidič vyjel od viaduktu, a buď se spletl, nebo se nechtěl zdržovat za automobily, které od Skalky projíždějí kolem tramvajového ostrůvku a pak se otáčejí. Jenže netušil, že s koncem ostrůvku končí také panely. Takže skočil do kolejiště na pražce a štěrk a tam okamžitě uvázl“, popisuje celou situaci Tomáš Pudil.

A kolaps na kolejích byl v tu chvíli na světě. Po dobré půlhodině přijel vyprošťovací vůz dopravního podniku, který však zasáhl jenom minimálně. Dva pracovníci DP totiž přinesli ocelové lano a vůz zapřáhli přímo za tramvaj. Sám Tomáš Pudil říká, že netuší, zda někdy v historii posloužila tramvaj pro vyproštění nějakého automobilu, pohled to však rozhodně prý byl velmi neobvyklý. Díky skoro minutovému videu se na to všechno můžete podívat s námi.

Foto a video: Tomáš Pudil


Ondřej Chamilla
Diskuze (77)
Avatar - Informátor
16. 2. 2015 19:30
Re: a ten deb*il
Ber to tak - oni byli doma >:D >:D >:D
16. 2. 2015 11:10
Re: Koleje
Já tyhle věci moc nesleduji, ale bývalý spolužák je přes vlaky a tramvaje a ten mi říkal, že je tohle na výstavbu dražší. Pravda, mluvil o zatravněných svršcích a existuje více než jeden druh (možná tedy mluvil o něčem jiném :-) ), ale tyhle by měly být myslím také časem zatravněné. Předchozí úsek už zatravněný byl, když jsem byl naposledy v Praze. Původně byl také otevřený.

Můžeš nějak ty úspory při výstavbě rozvést. Asi budeš mluvit o dlouhodobějších nákladech na vlastnictví. Není mi totiž jasné, jak by kompletní přestavba kolejiště mohla být levnější než oprava kolejí a případná výměna panelů. Nebo jsou ty koleje o tolik levnější? ;-) A jaké jsou tam vůbec použité? Jsou tam totiž i relativně prudké zatáčky, něco je ještě v panelech, něco v asfaltu. Teď si nevzpomenu, jestli někde neponechali ještě dlažbu.
16. 2. 2015 11:02
Re: Koleje
Předpokládal jsem, že údržba bude levnější. Ale o údržbě nebyla řeč. Že se kolejnice liší a ty původní vyrábí jen jedna firma v republice, to jsem nevěděl.
16. 2. 2015 10:54
Re: a ten deb*il
Ja mam U-cko na spz a treba dnes mi 4x v praze nedal prednost s spz A....4x to byla pinda co kecala se svou kamoskou a pritom jednou se rozcilovala, ze sem ji tam vjel, no jenze pani nezna bohuzel pravidlo z prava. To by cumela kdybych nezabrzdil a ona si rozbila cumak :-) takze spis to neni o spz, ale o tom kdo tam sedi :-) protoze u nas v kraji je plno A a S co sem jezdi s firemnimi auty a ridi jak dementi a stejne tak je to v Praze.... :-) a to nemluvim o 7 minutovem predjizdeni kamionu mezi sebou po dalnici :-) obe dve registrace T :-) ale porad jde o to, kdo sedi mezi pedaly a volantem :-) o SPZ to fakt neni :)
15. 2. 2015 23:52
Re: a podvozek je na kaši
Jo, asi to zuchlo, ale zase svedska ocel...