Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vysoká rychlost v zatáčce cisterně nesvědčí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Jízda s kamionem má svá specifika a o jízdě s cisternou to platí dvojnásob, jinak to může dopadnout stejně jako na videu.

Opět je zde jedno video s nehodou, které pochází z Ruska, kde jsou palubní kamery u řidičů skutečně ve velké oblibě. Řada z nich navíc nemá nejmenší problém se o natočené záběry podělit s ostatními.

Kamera tentokrát zachytila zajímavou studii toho, jak se pokládá na bok kamion s cisternovým návěsem, jehož řidič to přehnal s nájezdovou rychlostí do zatáčky.

Několik tun vážící stroj se po převrácení ještě sune dál po boku. Zpomaluje jej naštěstí stoupání, do nějž kamion původně jel a zcela jej zastaví až čelní srážka s vozem, z nějž je celá nehoda natočena. Ta není naštěstí příliš silná a oba řidiči z ní vyváznou bez zranění.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Avatar - white label
1. 6. 2012 22:44
Re: hmm
Přesně tak...
Avatar - white label
1. 6. 2012 22:43
Re: hmm
Tak snad bylo jasně vidět, že žádné děti v kabině kamionu nemá a po nehodě se pohybuje bez větších problémů, tak to zbytečně dojemně nedramatizuj... 8-s
Avatar - white label
1. 6. 2012 22:40
Re: Brzdná dráha
Zabrzdit (poměrně rychle) ten kamion logicky výrazně pomohlo to prudší stoupání ve kterém se převrátil na stranu (viz i text článku), být to naopak z kopce dolů, ještě by to auto s kamerou pořádně smetl z cesty...
Avatar - HellraiserPecos
1. 6. 2012 22:36
Re: Štěstí
:yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - gld
31. 5. 2012 18:48
Re: hmm
Zas tu nerobte sofiinu voľbu z toho. Pravdupovediac, časť kedy sa na vodiča kamiónu zosype všetok obsah jeho kabíny som si pustil niekoľko krát a smial som sa až ma skoro drblo zo stoličky. A?