Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Zvuky motorů F1 kdysi a dnes, i tenkrát to šlo s přeplňováním

Jan Mička
Diskuze (36)
Příchod nových přeplňovaných motorů do Formule 1 vzbudil u fanoušků velký rozruch. Není se čemu divit, když jejich zvuk porovnáme s dřívějšími agregáty.

Kritika nových pohonných jednotek pro monoposty Formule 1 se v hojné míře rozvinula ještě před startem letošního devatenáctidílného šampionátu. Odpor fanoušků je přitom způsoben hlavně nudným zvukovým projevem, za kterým stojí především použití turbodmychadla, nižší maximální otáčky, zmenšení objemu a absence dvou válců.

Srovnávací video dřívějších monopostů, které na internet umístil známý „špión“ Marchettino, však dokazuje, že i kdysi se vám po průjezdu přeplňovaného monopostu mohly zvedat chlupy na rukou. Pro úplnost přidáváme další video, které poměřuje zvukové projevy loňských a letošních monopostů.

Jan Mička
Diskuze (36)
20. 4. 2014 19:46
Re: Smarja, nerieste zvuk
;-) :yes:
20. 4. 2014 19:30
Re: Kravál...
;-) ;-)
Avatar - white label
8. 4. 2014 13:21
Re: Smarja, nerieste zvuk
Zjevně je nás těch odpůrců "pokroku" jasná většina:
[odkaz]
;-)
Avatar - white label
7. 4. 2014 23:12
Re: F1 nesmí být ekorace,
Nepozřel jsi (obrazně) tzv. Šalamounovo lejno? >:-[] ;-)
Definice jak noha, podobně mohu např. napsat, že nadměrné teplo je jakékoli teplo, které je vyzařováno, ale nemuselo by být (přesněji napsáno, aniž by to bylo nutné).
Mám sice také pravdu, ale stejně je to definice prakticky! k ničemu. >:D
7. 4. 2014 22:02
Re: F1 nesmí být ekorace,
Čistě technicky vzato je jakákoliv vibrace energetickou ztrátou. Takže nadměrný hluk je jakýkoliv zvuk, který je vyluzován, ale nemusel by být.