Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Group prý už není největší automobilka světa. Kdo jej překonal?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (32)
Aliance Renault-Nissan se díky zahrnutí Mitsubishi zřejmě stala největším výrobcem aut na světě. Loni měla dosáhnout odbytu 10,61 milionu aut.

Francouzsko-japonská automobilová aliance Renault-Nissan loni vystřídala německý automobilový koncern Volkswagen na pozici největšího prodejce osobních a lehkých užitkových vozů na světě. Vyplývá to podle agentury Reuters z údajů o loňském prodeji podniků.

Celkový prodej osobních a lehkých užitkových vozů aliance Renault-Nissan, která zahrnuje rovněž automobilku Mitsubishi, loni dosáhl zhruba 10,61 milionu, zatímco odbyt koncernu Volkswagen činil kolem 10,53 milionu, napsala agentura Reuters.

Nejlépe si loni v rámci aliance Renault-Nissan vedla japonská automobilka Nissan Motor s rekordním odbytem 5,82 milionu vozů. Francouzský Renault prodal 3,76 milionu vozů, zatímco odbyt Mitsubishi činil 1,03 milionu vozů.

Koncern Volkswagen zahrnuje kromě hlavní značky VW také řadu dalších značek, například Audi, Porsche či Seat. Jeho součástí je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (32)
30. 1. 2018 22:25
Re: A NA LÉČBU UŽ PŘISPĚLI .... ??
Hybridy také zatím nejsou tolik rozšířené. U systémů postavených kolem startéru/ generátoru to asi neobvyklé nebude. O nich člověk pomalu ani neví, ale jsou. Jinak je to záležitost spíš dražších aut, kde jsou samočinné převodovky preferované (a vzorem pro hybridy byl HSD). Jen u řešení Toyoty to ani jinak nejde. Tam je převodovka nedílnou součástí.

Samočinné mohou být pochopitelně preferované z hlediska snadnosti používání. Záleželo by na konstrukci. S manuální převodovkou bys mohl muset víc proniknout do toho, jak ten systém funguje, jak uzpůsobit řazení.
Avatar - Emel
30. 1. 2018 22:15
Čísla
Mimochodem, podle jiného zdroje jsou tohle OA+LUV. Tím se vysvětluje rozdíl proti číslům na focus2move, protože tam jsou zřejmě jen OA. [odkaz]
Avatar - Joky
30. 1. 2018 20:14
Re: Nejdůležitější se povedlo.
Všechny články o VW místní redakce koncipuje podle jednoho starého vtipu:

Konaly se sportovní hry , kterých se účastnily družstva Sovětského Svazu a USA...
Američané vyhráli a Sovětská Pravda napsala :

Naši sportovci obsadili výborné 2.misto ... družstvo USA skončilo předposlední...
30. 1. 2018 18:07
Re: Zásluhu na tom má i Dacia a Lada
Asi mu nedá spát úspěch Dacie a reborn Lady = jde o Low end modely. Proto ta švorcka ;-)
30. 1. 2018 18:05
Re: A NA LÉČBU UŽ PŘISPĚLI .... ??
Tak to znamená, že všichni zvednou ceny o 40-60tis na auto, tj je čas koupit nové s manuálem co nejdřív, jinak smůůůla :no: