Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen poprvé ukazuje fotky konceptu pro Peking. Je to nový Touareg?

David Bureš
Diskuze (0)
Koncept Volkswagenu pro letošní pekingský autosalon má naznačovat podobu nového SUV. Zatím však nevíme kterého.

Letošní ročník pekingského autosalonu je již za dveřmi, startuje již 25. dubna, a tak jednotliví výrobci začínají odhalovat novinky pro tuto výstavu. Volkswagen se stejně jako Škoda pochlubí konceptem velkého SUV s hybridním pohonem. Zatímco mladoboleslavská značka v Pekingu opět ukáže koncept VisionS, dílo Volkswagenu jsme zatím neviděli.

Volkswagen prozatím zveřejnil několik snímků chystaného konceptu, jehož jméno jako již tradičně zatím nezveřejnil. Automobil částečně zahalený ve tmě pokračuje v trendu ostřejších linek, které vévodí posledním modelům wolfsburské značky. Diody denního svícení tvořící písmeno C pak naznačují zástavbu hybridního pohonu, jedná se o typický designový prvek takových aut z dílny Volkswagenu

Jistojistě se jedná o koncept SUV, byť zatím nevíme kterého. Jelikož automobilka koncept popisuje jako luxusní SUV, zahraniční média hojně spekulují o tom, že nám vůz ukazuje třetí generaci Touaregu chystanou pro rok 2017. Nezapomeňme ale na to, že Volkswagen pracuje i na větší verzi Tiguanu. Na tvary nového Tiguanu totiž koncept také navazuje.

Vnitřek konceptu výrobce zatím neodhalil. Pouze se máme těšit na záplavu displejů a novou úroveň konektivity.

Automobilka zatím o detailech konceptu není moc sdílná. Víme však, že v útrobách pracuje plug-in hybridní pohon. Blíže nespecifikovaná kombinace spalovacího motoru a elektromotoru (elektromotorů?) má dávat 280 kW a 700 N.m.

Díky masivní síle koncept údajně zrychlí z 0-100 km/h za rovných šest sekund, což je o čtyři desetiny rychleji než aktuální Golf GTI Performance s manuální převodovkou. Maximální rychlost pak činí 223 km/h. Baterie vozu umožní ujet v elektrickém režimu až 50 kilometrů. Předpokládaná kombinovaná spotřeba dle evropské normy pak činí rovné tři litry na 100 kilometrů.

To je zatím vše, více informací o novince se dozvíme nejpozději příští týden. Do té doby zatím můžeme spekulovat o tom, zda nám koncept ukazuje nový Touareg, nebo Tiguan XL. Diskuze je vaše!

David Bureš
Diskuze (0)