Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Transporter je Van of the Year 2004

Ondřej Šuch
Diskuze (19)
Nastává období cen pro auta s příštím letopočtem. Ještě před evropským a českým Autem roku už známe vítěze mezi užitkovými vozy.

Ziskem 115 bodů vybojoval nový Volkswagen Transporter titul „Van of the Year 2004“. Transporter nové generace tak zopakoval úspěch svého předchůdce, který se svého času rovněž ozdobil titulem „Van of the Year“. O vítězi rozhodovala mezinárodní odborná porota složená ze zástupců osmnácti evropských zemí.

Pieter Wieman, předseda odborné jury, prohlásil, že Transporter si porotu získal především svým moderním designem, kvalitou zpracování, vysokými užitnými parametry a výbornými jízdními vlastnostmi: „Kombinace pohonu předních kol a vyspělého zavěšení propůjčuje Transporteru jízdní vlastnosti moderního osobního vozu. Díky výkonným motorům, zejména novému pětiválci TDI propojenému se šestistupňovou převodovkou, si řidič připadá spíše jako za volantem sportovního automobilu,“ řekl Wieman.

Volkswagen Transporter byl titulem „Van of the Year 2004“ dekorován během slavnostního zahájení říjnového mezinárodního autosalonu International Road Transport Show 2004 v nizozemském Amsterdamu.

Nový Volkswagen Transporter, který se vyrábí v německém Hannoveru a polské Poznani, už letos stihl získat také německý titul „Van of the Year 2003“ a stejný titul mu přisoudil i anglický magazín „What Van?“

Ondřej Šuch
Diskuze (19)