Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo V60 Cross Country: Nové generace se máme dočkat poměrně brzy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo V60 Cross Country má i ve své nové generaci vycházet z kombi V60 a jeho oficiální odhalení se má odehrát ještě v letošním roce.

Volvo v loňském roce na ženevském autosalonu ve světové výstavní premiéře představilo své velké kombi V90 a na podzim stejného roku švédská značka odhalila od něj odvozený model V90 Cross Country.

Na letošním autosalonu v Ženevě se veřejnosti poprvé představila nová generace kombi V60 a podle informací, které získal severoamerický magazín MotorAuthority, hodlá Volvo zopakovat loňský scénář a letos na podzim odhalit novou generaci modelu V60 Cross Country.

Novinka se samozřejmě vydá stejným směrem jako její větší příbuzný V90 Cross Country a zároveň naváže na dosavadní V60 Cross Country, které se představilo na podzim roku 2014 a prozatím je stále v nabídce své značky.

Počítat máme s pohonem všech čtyř kol spojeným s výkonnějšími motory z palety pohonných jednotek nové generace modelu V60 a samozřejmostí má být i vyšší světlá výška spolu s tradičními plastovými lemy nárazníků, blatníků i prahů.

Do showroomů značky Volvo pak má nové V60 Cross Country dorazit v prvním čtvrtletí roku 2019 a doplnit výchozí kombi V60 i sesterský sedan S60, jehož nová generace má být odhalena v letě roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)