Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW: Beztrestnost zaměstnancům, kteří se podíleli na manipulaci s emisemi, do konce listopadu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
Snaha o urychlení vyšetřování emisního skandálu dohání Volkswagen ki zajímavým krokům. Zaměstnancům, kteří se na něm podíleli, slibuje do konce listopadu beztrestnost, pokud se k činu přiznají.

Německá automobilová skupina Volkswagen vyzvala zaměstnance, aby do konce listopadu podávali interním vyšetřovatelům informace o případu manipulací s emisemi u vozů s naftovými motory. Informátorům, kteří se na manipulacích sami podíleli, firma slíbila, že je nepropustí ani jinak nepotrestá.

Volkswagen stanovil termín do konce listopadu, aby urychlil vyšetřování skandálu. Vedení firmy původně podle informovaných zdrojů uvažovalo o platnosti programu do konce roku. „Každý den se počítá," uvedl šéf značky VW Herbert Diess v dopise zaměstnancům, který získala agentura Reuters.

Nabídka se týká jen zaměstnanců, pro něž platí kolektivní smlouva, nikoli manažerů. Firma ale zdůraznila, že před trestním stíháním nikoho ochránit nemůže. Uvedla také, že informátoři by poté mohli být převedeni na jiná místa.

Volkswagen si po vypuknutí skandálu najal pro interní vyšetřování poradenskou společnost Deloitte a americkou právnickou firmu Jones Day. Programy povzbuzování informátorů zevnitř firmy v minulých letech nedávno úspěšně využily německý průmyslový koncern Siemens a výrobce nákladních vozů MAN ze skupiny Volkswagen při vyšetřování korupce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
Avatar - Ji/Ri
14. 11. 2015 10:32
Re: Odpadová novinarina
Ta kulatá bílá kolečka, co máš na nočním stolku, nejsou žetony do dětského kasína - ty si dej pod jazyk. ;-) >:D >:D >:D :yes: :yes: :yes:
Re: Odpadová novinarina
"Na rozdíl od tebe se o tobě prokazatelně vyjadřuji slušně" - takze urázky a pomluvy mé osoby které se dají najít v tvých príspevcích na ACZ jsou soucástí "prokazatelně slušného vyjadřování"? >:D >:D >:D
Avatar - white label
14. 11. 2015 00:40
Re: Odpadová novinarina
Na rozdíl od tebe se o tobě prokazatelně vyjadřuji slušně. A jestli máš problém se ovládat, když ti někdo slušně napíše něco, co se ti těžce čte, tak sem nelez, nebo to tady znovu skončí tvým nářkem a "profesionální" anonymní samochválou.

P.S. Pokud bys neviděl rudě pokaždé, když někdo uhodí hřebíček na hlavičku, mohlo by ti dojít, že "(asi) úspěšně nezaměstnaný" nemusí být nutně někdo, kdo nemá práci, prostě jen nemusí být v zaměstnaneckém poměru s konkrétním zaměstnavatelem.
Re: Odpadová novinarina
Samozvaný zmrzlinári, zatím to jeste nedoslo tak daleko aby nejaký primitiv z Roznova urcoval jak casto a které stránky na internetu mám nebo muzu navstevovat.

Dalsí slint primitiva a samozvaného zmrzlináre z Roznova jsou slova "asi úspěšně nezaměstnaný". Chápu ze slintal jako ty nemá na víc nez rozsirovat pomluvy (alibisticky tak nechávás to slovo "asi"). O moji zaměstnanost se nemusís starat. S tím co delám jsem spokojen, baví me to a rozhodne me to uspokojuje víc nez prodej zmrzliny nebo konfigurace ruzných verzí VAGinistických automobilu.

13. 11. 2015 23:28
vw
Bože, kolik různých titulků o VWgate ještě bude? Pochopte už, že lidem je to úplně fuk. Od koupi dalšího VW z Áček mě to neodradí, ať napíšete co chcete