Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW bude v USA opravdu platit mastnou pokutu a vykupovat auta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
Americký federální soudce Charles Breyer dnes schválil dohodu o urovnání Volkswagenu s americkými úřady a 475.000 majiteli naftových vozů automobilky kvůli skandálu s obcházením emisních testů v rekordní výši 14,7 miliardy USD (364,8 miliardy Kč).

Volkswagen zahájí odkup svých vozů v polovině listopadu, uvedla agentura Reuters.

Podle dohody uzavřené letos v červnu Volkswagen z celkové částky vydá více než deset miliard dolarů na odkup vozů s naftovým motorem, které byly vybaveny nelegálním softwarem pro manipulace s emisemi oxidů dusíků, a další kompenzace majitelům vozů. Zbývající peníze z částky Volkswagen poskytne na programy pro řešení otázky nadměrných emisí a na podporu zelených technologií v automobilovém průmyslu.

Celkově se zatím Volkswagen v USA dohodl v souvislosti se skandálem na zaplacení 16,5 miliard USD. Tato částka zahrnuje také platby prodejcům, státu a právníkům majitelů. Automobilce však stále hrozí další náklady v miliardách dolarů kvůli hrozbě pokuty od ministerstva spravedlnosti za porušování zákonů o čistém vzduchu a žalobám nejméně 16 států v USA.

Skandál propukl loni v září, kdy americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Volkswagen po odhalení skandálu v USA přiznal, že po celém světě instaloval software umožňující manipulace s emisními testy do zhruba 11 milionů naftových aut. Aféra se týká i 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
26. 10. 2016 22:33
Vlkohradští a ovečky.....
jak jsme tu krásně do stádečka nahnáni a ještě se budou podvodníků zastávat.... Oni jsou vlastně chudáci. Oni to dělali pro nás, aby ukázali nesmyslnost norem.....
Ne, že by nás jako podváděli.... To nueeee. To oni mysleli dobře....
Nebojovali a nelobovali proti nesmyslným normám - a že na to prachy měli..... ale dělali, co jim vyhovovalo....
A u amíků dostali přes papulu. Zatímco tam, budou vykupovat auta, tady buďte rádi, že Vám nezaberou auto na technické a pozvou vás na "update"....

Takže - máte dva sousedi barák vedle sebe. Přijede k Vám jeden instalatér a ojebhe vedení odpadů.... Oba dva Vás to vytopí.....
Zatímco soused mu zatahá za flígr a maník naběhne - zaplatí úklid, vymalování, novou podlahu, udělá to jak má a ještě se omluví tak u vás vám vynadá, že jste si to vlastně nepohlídali, že to vedení stačí zalepit tejpou a co vlastně držkujete, když to funguje....
Věřím, že se vám líbí příklad číslo dvě - Evropa.....
26. 10. 2016 21:31
Re: V Americe pokuta a u nás
Hlavně v USA máš při úpravě auta nárok na restitution payment 5100 až 9800$ :yes:

[odkaz]

[odkaz]

A v případě zájmu je automobilka povinna auto odkoupit za předdieselgate ceny!

Tomu říkám ochrana spotřebitele :-)
Avatar - Blue Sun
26. 10. 2016 19:45
Re: Já si takové vrácené auto rád koupím
Jednou? Jsme asi tak v půlce cyklu...
Avatar - Blue Sun
26. 10. 2016 19:43
Re: odkup
To bych zase netvrdil. To už je moc konspirační na úrovni chemtrails. Vždyť oni chtěli potvrdit, že VW jsou skutečně čisté diesely, ne uškodit jim.
26. 10. 2016 19:19
Re: É
Pro tuhle automobilku by to byla voda živá, kdyby značka VW zanikla. Stejně je značka VW doživotně spojená s tímhle skandálem. Navíc má cejch velmi temné minulosti a význam slovního překladu - lidový vůz je dnes směšně lživý.
Doporučil bych této automobilce změnu nejen názvu, ale i vedení, a hlavně myšlení - poctivý přístup k zákazníkovi v podobě neošulených a spolehlivých vozů (v současnosti jedna z nejNEspolehlivějších značek na světě včetně Škodovky, která používá značnou část stěžejních dílů právě od VW).