Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW chystá záplavu elektromobilů. Budou vypadat takto?

David Bureš
Diskuze (12)
Elektrickou budoucnost Volkswagen už naznačil koncept I.D. Ve Wolfsburgu ale toho chystají mnohem více.

VW Group po kauze Dieselgate pracuje na vylepšení své image, v rámci čehož chce expandovat v oblasti elektromobilů. Koncern plánuje do roku 2025 vyvinout a začít prodávat více než 30 elektrických modelů. Jak by mohly vypadat, naznačují patenty Volkswagenu.

Snímky jednotlivých aut se bez bližších detailů objevily v mezinárodní databázi průmyslového designu. Víme jen to, že registrovány byly 22. září 2016. Zda se ale jedná o předzvěst skutečně chystaných aut, nebo jen o vize designérského oddělení, v tuto chvíli netušíme.

Jisté každopádně je, že designéři si opravdu vyhráli a navrhli různorodý spolek aut. Vedle různých krabiček do města, připomínající mnohdy spíše toustovače než automobily mezi návrhy nechybí ani nákladní vozidlo nebo sportovně střižené rodinné vozy.

Právě poslední z nich naznačují, že Volkswagen se chce zaměřit hodně na aerodynamiku. Tyto modely disponují protaženými záděmi zlepšujícími proudění vzduchu nebo ploutvemi majícími ten samý důvod.

Některým vozům navíc chybějí čelní skla. To však není chyba autora, ale záměr. Volkswagen pracuje též na systémech autonomního řízení, díky nimž by už čelní skla vlastně nebyla potřeba. Před posádku by se mohl zobrazovat jen záběr z kamery, případně z palubních systémů.

Není přitom nereálné, že některý z návrhů se dočká skutečného ztvárnění, ať už v podobě konceptu nebo dokonce sériové verze. Volkswagen výrazně rozšíří nabídku elektřinou poháněných aut, vedle kompaktního hatchbacku naznačeného konceptem I.D. se hovoří o elektrickém SUV a dokonce i elektrosporťáku.

David Bureš
Diskuze (12)
18. 10. 2016 21:45
Re: ale fuj
..ved prave pre buzny su elektroauta urcene >:D
Avatar - Barry Lyndon
18. 10. 2016 17:43
Re: Proč?
VW dělá prakticky všechno se zpožděním, poučí se z chyb jiných a vydělá na tom nakonec daleko nejvíc...
Avatar - Barry Lyndon
18. 10. 2016 17:42
Re: ...
městský elektromobil jezdící rychlostí 50 km/h a často jen 30 km/h nemusí...
18. 10. 2016 17:05
Subwoofer
Z nahledu ta prvni fotka vypada jako paradni 5.1 system.
18. 10. 2016 17:03
Re: Proč?
Asi tak, uz kolikaty clanek, jak bude delat vw elektroauta. Ostatni uz delaji vodikove a u vw se spozdenim nekolika let teprve elektro ;-) >:D