Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výbor VW Group navrhnul prodloužení smlouvy Winterkornovi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Winterkornovi vyprší současná smlouva na konci příštího roku. Výbor dozorčí rady navrhnul prosloužení smlouvy do konce roku 2018.

Výkonný výbor dozorčí rady německé automobilové skupiny Volkswagen navrhl prodloužit pracovní smlouvu s generálním ředitelem Martinem Winterkornem o dva roky, až do konce roku 2018. Winterkorn vyšel letos na jaře vítězně z mocenského souboje v nejvyšším vedení, v němž se střetl s bývalým předsedou dozorčí rady Ferdinandem Piëchem.

Winterkornovi, který stojí v čele koncernu od roku 2007, vyprší smlouva u Volkswagenu na konci příštího roku. Generální ředitel dával najevo, že by ve funkci chtěl zůstat déle, proti tomu se ale v dubnu postavil Piëch. Ten však zůstal ve vedení koncernu osamocen a na konci dubna odstoupil z funkce.

Výkonný výbor navrhne prodloužit kontakt s Winterkornem na nadcházejícím zasedání celé dozorčí rady. To se má uskutečnit 25. září, uvedla agentura AP.

Volkswagen stále hledá nástupce za Piëcha, jehož funkci nyní vykonává prozatímně odborový předák Berhold Huber. Hlavní vyhlédnutý kandidát Wolfgang Porsche dal najevo, že tuto funkci nepřijme, mezi dalšími kandidáty jsou jeho synovec Ferdinand Oliver Porsche a také Winterkorn.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)