Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroční Caterham vyprodán ani ne za měsíc

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Caterham v letošním roce oslavuje 40 let od převzetí výroby modelu Seven od automobilky Lotus. Výroční edice byla zákazníky rozebrána za necelý měsíc.

Většina automobilek musí své modely měnit v pravidelných cyklech, aby si udržela zájem zákazníků, ale je i několik výjimek, jejichž tažným koněm je již několik desetiletí jeden stálý model.

Caterham jednou z těchto výjimek je a o Seven, který z bran této společnosti vyjíždí od roku 1973 je stále slušný zájem. To ostatně velmi dobře dokumentuje rychlost s jakou byla vyprodána výroční edice.

Caterham uvedení limitované edice ke 40. výročí zahájení výroby modelu Seven oznámil 9. května letošního roku. Za necelý měsíc od této oficiální informace již měly všechny výroční vozy své majitele.

První z nich se lehkého roadsteru s karoserií v rubínové červené 40YOC s rychlými pruhy, plaketou s číslem edice a speciálními 15" koly se "40letými" středy a pneumatikami Avon ZV3 dočkají začátkem července.

Další zájemci o výroční Seven mají sice smůlu, ale zákazníci, kteří si nyní pořídí Seven ve formě stavebnice dostanou ke svému vozu i speciální sadu nářadí od Draper Tools spolupracující s Caterham Motosport. Prvních 40 zákazníků pak tuto sadu v hodnotě přes 800 liber (zhruba 24.500 Kč) dostane zdarma.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - DawQa
21. 6. 2013 15:32
Caterham
Jednoznačně pecka! Vždy skoro slintám když ho vidím. :yes: