Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

W Motors Fenyr SuperSport: Střela z SAE s více než 1000 koni se odhaluje

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
V rámci Dubajské motorshow bude mít světovou premiéru tamní sportovní vůz W Motors Fenyr SuperSport. Ten nabídne výkon více než 1000 koní a dramatický vzhled.

Možná jste postřehli, že ve filmu Rychle a Zběsile se 7 se ukázal vůz Lykan HyperSport ze Spojených arabských emirátů. Jde o výtvor firmy W Motors, která nyní ukázala první snímky svého dalšího vozu, modelu Fenyr SuperSport.

Vůz se má zaměřit na „výkony, sílu a rychlost“. Důležitá je rovněž exkluzivita, vznikne totiž pouze 25 kusů. Vůz bude mít motor od automobilky RUF, tedy upravený přeplňovaný šestiválec Porsche o objemu 3,7 litru, který nabídne více než 1000 koní (735 kW). Pro srovnání, stejná pohonná jednotka v Lykanu HyperSport nabídne 770 koní a 1000 N.m. Fenyr má být přitom velmi lehký, pravděpodobně méně než 1400 kg Lykanu, jak napovídají i karbonové díly na fotografiích, dynamika vozu tedy bude extrémní.

Očekávat můžeme maximální rychlost atakující 400 km/h a zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za méně než tři sekundy. Oficiálně se Fenyr představí 10. listopadu v Dubaji.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)