Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha Aerox 4 je praktický společník s vizáží supersportu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha patří mezi výrobce s nejširší nabídkou sportovně střižených skútrů. Nejmenším z nich je atraktivní model Aerox 4.

Yamaha se v současnosti může velmi pestrou nabídkou skútrů, kterou zahajuje dvojice modelů s motory o objemu motoru do 50 cm3. Tato kdysi tolik populární kategorie malých skútrů dnes žije tak trochu ve stínu svých větších příbuzných, ale přitom se jedná o přitažlivé a zároveň praktické jednostopé stroje, jejichž přednosti vynikají v každodenním městském provozu.

Dokonalým zástupcem může být model Aerox 4, který i při prvním letmém setkání rozhodně upoutá pozornost svým moderním designem, inspirovaným supersportovními motocykly řady R značky Yamaha.

Atraktivní kapotáž pod sebou ukrývá pevný a zároveň lehký trubkový rám, který doplňuje sportovně laděné odpružení 13palcových lehkých litých kol. Brzdový systém využívá vpředu i vzadu kotouče o průměru 190 mm a je připraven krotit skútr i při svižnějším stylu jízdy.

Zadní kolo modelu Aerox 4 roztáčí prostřednictvím variátoru kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec o objemu 49,45 cm3, na jehož čtyři takty upozorňuje i číslovka v názvu skútru. Motor, splňující pro jednostopé stroje aktuální emisní normu Euro 4, disponuje nejvyšším výkonem 2,2 kW (3 k) při 7250 min-1 a točivým momentem 3,3 N.m při 4500 min-1.

Skútr s rozvorem kol 1275 mm, celkovou délkou 1870 mm, šířkou 705 mm, výškou 1155 mm a sedlem ve výšce 817 mm se může pochlubit pohotovostní hmotností pouhých 97 kg. Ta spolu s moderní pohonnou jednotkou stojí za sportovním jízdním projevem modelu Aerox 4. Praktické přednosti pak může prezentovat pohodlná pozice za řídítky, LCD přístrojový panel, palivová nádrž o objemu šesti litrů a úložný prostor pod sedlem, který pojme i integrální helmu.

Yamaha Aerox 4 je na českém trhu nabízena ve dvou barevných provedení. První kombinuje modrou barvu s černou a druhé sází na matně šedé provedení kapot. Ceny tohoto modelu začínají na částce 84.990 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)