Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Začne Lego prodávat propracovaný Fiat 500? O jeho osudu můžete rozhodnout i vy

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Líbí se vám myšlenka Fiatu 500 ze stavebnice Lego? Právě teď můžete její realizaci podpořit prostřednictvím projektu Lego Ideas.

V nabídce italské automobilky dnes nalezneme model Fiat 500, jenž je nástupcem ikonického malého auta, které vznikalo v letech 1957-1975. Roztomilý vůz slavil ohromný úspěch a celosvětově se jej prodalo takřka 3,9 milionů kusů.

Tvůrce jménem Gabriele Zannotti tento automobil zaujal natolik, že se jej rozhodl zrealizovat z Lega. Nejde však jen o jednorázovou záležitost, z projektu by rád udělal regulérní stavebnici, kterou si v obchodě bude moci koupit každý. Udělal tedy propagační videa a společně s fotografiemi je uveřejnil na platformě Lego Ideas.

Jde o místo, kde šikovní tvůrci prezentují své výtvory a sbírají podporu od jednotlivých uživatelů. A když jich na svou stranu přilákají deset tisíc, začne se o stavebnici zajímat samotné zastoupení společnosti Lego. Pokud projekt uspěje i při tzv. review, zamíří do sériové výroby.

K takovému úspěchu má Zannotti slušně nakročeno, jelikož už posbíral přes 8300 podporovatelů. Na sehnání dalších sedmnácti stovek lidí má ještě 135 dní.

Stavebnicové auto je sestaveno z 1157 kostiček Lega a zachovává vozu ikonický design. Navíc nabízí otevírání dveří, kapoty i víka zavazadlového prostoru, otevíratelné střešní okno, odnímatelný kufr vzadu, rezervu, zdvihák, nářadí či repliku původní pohonné jednotky. Vůz je dotažen do posledního detailu, nechybí ani pedály či ručka.

Tvůrce vůz zhotovil ve třech barevných provedeních, všechny si je můžete prohlédnout v přiložené galerii. Podpoříte vznik takového projektu? A nebo dáte přednost stavebnici Bugatti Chiron, která zamířila do regálů obchodních center počátkem tohoto měsíce?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
11. 6. 2018 15:02
hezký
Je to moc pěkný, ale radši bych viděl na pultech tohle:[odkaz]