Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zlínský Tintek a jeho chromované Camaro SS hvězdou internetu (video)

Diskuze (15)
Chevrolet Camaro SS potažený chromovou fólií od zlínské firmy Tintek dobývá internet.

Chromové fólie, které autu dodají stříbrný zrcadlový vzhled, nejsou žádnou ožehavou novinkou. Podobné designové úpravy se prezentují poměrně často. Zlínská firma Tintek ale k celé věci přistoupila z jiného konce.

Místo obvyklých supersportů nebo ultraluxusních automobilů si pro úpravu vybrala Chevrolet Camaro SS. Právě díky tomu získala zájem amerických médií a její profesionální videoklip se lavinově šíří po internetu.

To ale není vše. Camaro, které je kompletně oděno do chromu, včetně oken, kol a světel, je totiž potaženo speciální 3D folií chrom. Dle tvrzení Tinteku se jedná o technologii z vlastního vývoje.

Úprava je časově výrazně náročnější než při běžném použití fólie. Konkrétně u Camara trvala 14 dní.

Firma ale nemá o zájem nouzi. Kromě Camara můžeme na videu vidět i chromové Audi TT, webová prezentace Tinteku pak ukazuje i Nissan GT-R, Bentley Continental GTC a Audi Q7 v provedení Gold chrom.

Diskuze (15)
Avatar - facemotors
24. 10. 2011 12:11
Gold chrom technology 3D folie porsche panamera
video z realizace......[odkaz]
30. 6. 2011 20:32
Re: Laserový měřič
Ono se sice říká laserový radar, jenže s laserem jakožto sevětlem to nemá co dělat, jde o elektromagnetické záření které se odrazí od pohybujícího se nebo nepohybujícího se předmětu. Jestli je nebo není lesklé nebo matné je do jisté míry důležité, ale důležitější je plocha od které se odráží. Takže např nejde pořádně změřit auto na dálkové ovládání které nemá kolmé stěny vůči vysílače. Auto by muselo mít úprav technologie Stealt které mají neviditelné bombardéry Americké armády, to znamená všechny příchozí el-mag vlny odrážet do jiného směru než byly vyslány.
11. 6. 2011 18:37
Laserový měřič
Hm, zajímalo by mne, co na to řekne laserový radar pánu od policie - myslíte že by ten zrcadlový povrch mohl znejistit jejich přístroje?
Avatar - Janerad
3. 5. 2011 10:56
zlatá Q7
Jsem potkal tu "zlatou" Q7 u Rudolfina v Praze a špaténka... Podle reakce tlumičů bych to viděl na špatně servisovanou ojetinu a co se vzhledu týče, přemýšlel jsem, jestli v tom jezdí nějaký kolotočář z Výstaviště, nebo to nějaký p. Asák pořídil své oblíbené ovečce... :-! >:D
2. 5. 2011 12:20
Re: Huch
Přesně to mě napadlo... my jsme ale tehdy dělali sebeoslavná dema na Amigu... asi jsem starší ročník... :-)