Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

4x4 OFF ROAD SHOW 2002

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ve čtvrtek 10. října 2002 se otevřou brány pražského veletržního areálu v Letňanech, aby do neděle 13. přivítaly všechny příznivce vozů 4x4 a všeho, co s nimi souvisí...

Ve čtvrtek 10. října 2002 se otevřou brány pražského veletržního areálu v Letňanech, aby do neděle 13. přivítaly všechny příznivce vozů 4x4 a všeho, co s nimi souvisí. Na co se můžeme těšit? Především to budou nové modely všech výrobců terénních vozů, SUV nebo i osobních 4x4, vezmeme-li to podle abecedy, tak od tradičních modelů ARO, Hyundai, Jeep, přes japonské značky Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Toyota až po armádou prověřený UAZ. Nebudou chybět ani stále více žádané osobní automobily s pohonem všech kol.

Vedle nich se představí celá řada firem, zabývajících se úpravami těchto vozů či prodejem příslušenství, včetně tuningových doplňků, ochranných rámů, přídavných světlometů, pneumatik apod. Společně s velkými vozy se představí rovněž ATV čili čtyřkolky a dětské buggy.

Ve druhé části na sebe budou chtít upozornit společnosti, zabývající se samotným ježděním. Organizátoři výprav do terénu, expedic a jiných tzv. outdoor programů. S tím souvisí i móda pro tento druh zábavy, tedy oděvy a příslušenství včetně stanů, přístrojů na navigaci, filtraci vody, prostě vše pro přežití v přírodě. Bude zde možno rovněž nakouknout pod pokličku motoristických časopisů a popovídat si s jejich zástupci.

Návštěvníci si mohou vyzkoušet terénní stroje na náročném polygonu s umělými překážkami jako jsou brody, prudká stoupání a klesání, nebo nepříjemné boční náklony.

Velmi navštěvovaná jistě bude rovněž burza 4x4 a bazar offroad vozů. Zde může prakticky každý, za velmi mírný poplatek nabídnou k prodeji náhradní díly či příslušenství jak nové, tak starší či postavit do provizorního bazaru v hale svůj ojetý terénní vůz.

Součástí celého tohoto svátku offrouďáků bude i sraz majitelů a přátel těchto strojů, který navazuje na úspěšnou řadu OffRoad festivalů. Nejen pro tyto hosty bude každý večer připraven kulturně zábavní program, kde nebude chybět živá muzika, soutěže, atd. Bude se vyhlašovat nejhezčí vůz srazu, nejstarší účastník srazu (věk vozu a majitele dohromady), či nejlépe upravený osobní 4x4 vůz. Pro účastníky srazu bude nedaleko ubytování, k dispozici kemp pro obytné vozy či umělé a přírodní dráhy pro vyzkoušení si svých jezdeckých schopností.

Zvědavému oku návštěvníka nabídne veletrh také stroje účastníků VDO OffRoad maratonu 2002 a v sobotu exhibiční závod těchto strojů. Mimo tyto závodní vozy ryze do terénu budete moci obdivovat soutěžní vozy kategorie WRC či nákladní trialové a dakarské speciály. Diváci se mohou sami zúčastnit různých vědomostních a zručnostních soutěží. Dále se předvedou soutěžní jezdci čtyřkolek, nebo trucktrialu.

Další informace naleznete na internetové adrese www.offroad-show.cz. Na těchto stránkách budete moci sledovat zajímavé události veletrhu průběžně během jeho konání.

Pokud máte zájem o výstavní prostor na veletrhu, burze či účast na srazu, tak kontaktní osobou je Věra Voříšková, vedoucí manažer projektu voriskova@abf.cz , či tel: 02/2289 1114.

Michal Fokt
Diskuze (0)