Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ADAC by rád koupil okruh Nürburgring

David Bureš
Diskuze (0)
Potenciálních zájemců o slavný německý okruh je zhruba stovka. Jen 30 z nich však přišlo se seriózní nabídkou.

Slavný německý okruh Nürburgring, jehož historie se datuje do 20. let minulého století, je v současnosti na prodej. Mezi zájemci je podle zpráv německého business týdeníku Wirtschaftswoche i německý autoklub ADAC.

Německý autoklub zatím neučinil konkrétní nabídku, představitelé ADACu však měli zájem o vstup do místnosti, kde si potencionální zájemci pod přísahou mlčenlivosti mohou prohlédnout ekonomické, právní a další informace o okruhu.

Na prodej je celý majetek společnosti Nürburgring GmbH. Jeho součástí je moderní okruh Nürburgring, kde se konají například závody Formule 1, i historická trať, takzvaná Severní smyčka. Starší trať byla hotova v roce 1927, moderní okruh byl vybudován v roce 1984.

Součástí prodávaného komplexu je však i přilehlý zábavní park, který měl zvýšit návštěvnost okruhu. To se mu však nepovedlo a naopak Nürburgringu uškodil. Kvůli němu se totiž majitel okruhu dostal do finančních problémů.

ADAC nicméně o zábavní park zájem nemá, jeho prioritou je koupě obou okruhů. Německý autoklub tak v současnosti zvažuje, jaké řešení by pro místní region bylo přínosné.

Není se čemu divit, že ADAC o zábavní park, jehož součástí je i muzeum a (nefunkční) horská dráha, nemá zájem. Komplex je totiž navštěvován jen sporadicky, což je hlavním důvodem jeho finančních problémů.

Areál Nürburgringu je nabízen za 165 milionů dolarů, což je asi 3,3 miliardy korun. Dluhy společnosti Nürburgring GmbH mají být po dokončení prodeje vymazány. V minulosti se spekulovalo o tom, že o okruh má zájem i šéf Formule 1 Bernie Ecclestone. Tato zpráva však dosud nebyla oficiálně potvrzena.

David Bureš
Diskuze (0)