Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo chystá na příští rok sporťák se spalovacím motorem. A nemusí být poslední

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Značka se sice chystá na elektrickou budoucnost, přesto nám v příštím roce naservíruje jednu sportovní novinku se spalovacím motorem.

Automobilka Alfa Romeo se sice chystá přejít od roku 2027 na čistě elektrická pohonná ústrojí, ještě předtím nám ale nabídne svezení ve sporťáku se spalovacím motorem, jak potvrdil samotný Jean-Philippe Imparato, výkonný ředitel značky.

Alfa je sportovní. A něco sportovního uvidíte v první polovině roku 2023,“ uvedl Imparato v rozhovoru pro britské kolegy z Auto Express. Navíc dodal, že tato sportovní novinka nemusí být jediným nadcházejícím modelem se spalovacím modelem.

Mám dva scénáře: buď plně elektrický, nebo plně spalovací. Mohu vám říci, že tohle bude velmi vzrušující, velmi drahý a velmi výběrový vůz. Pravděpodobně budeme mít v příštích dvou letech několik překvapivých, zajímavých návrhů, které nebudou vždy plně elektrické,“ citují britští kolegové šéfa italské značky.

Video se připravuje ...

Imparato v rozhovoru dále naznačil, že design vozu by mohl být inspirován minulostí značky, která je plná ikonických strojů s nádhernými tvary. Britští kolegové pak dodávají, že by vůz mohl dostat karbonovou karoserii s motorem umístěným uprostřed. Velmi často se přitom hovoří o stroji inspirovaném modely Montreal nebo 33 Stradale.

Pod kapotou by se podle nejčastějších spekulací mohl zabydlet vylepšený 2,9litrový twin-turbo přeplňovaný motor V6. Ostatně před časem se objevily zvěsti, že Alfa Romeo chystá rozlučku se spalovacími motory v podobě supersportu, které dostane motor převzatý z Giulie GTA/GTAm, nabízející v nejostřejší verzi výkon až 397 kW. Nakonec by to ale mohlo být i víc.

V první polovině příštího roku se tak rozhodně máme na co těšit, tím však Alfa nekončí. Imparato totiž v rozhovoru potvrdil, že se Alfa Romeo chystá v budoucnu nabídnout více speciálních modelů v omezených sériích. Žádná speciální série GTA se však v blízké době nechystá.

Musíme být transparentní a důslední, dovolte mi říct, že nebude žádná nová speciální edice GTA. Prodali jsme 500 vozů a závazek toho druhu budeme respektovat. Nebudeme zákazníky každý rok oblbovat novou speciální edicí GTA, to dělat nebudeme,“ uvedl Imparato.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

22. 8. 2022 07:52
Re: Titulek vs. článek
Evidentně redakce monitoruje prokliky....
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2022 13:38
Re: Titulek vs. článek
fosilny nefosilny... tu plati iste nepisane pravidlo ked si si vsimol... aspon jeden clanok o alfe tyzdenne hoc vyraba a predava velke kulove.... tento rok hadam aj nissan ci honda ( co vyrabaju auta na miliony ) tu nemaju tolko clankov ako alfa ...
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2022 13:02
Re: Ťažko
tonale je nazivo moc pekne... a ma aj ten alfovsky kukuc aky sa mi paci na rozdiel od kukuca giulie ci stelvia.... po vzore predku tonale spravit nastupcu giulie aj s kombikom a 4kolkou a pojde to... pridat este aj nieco mensie ako nastupca giulietty a MiTa .... pripadne spravit nejaky sikovny cross mensi od Tonale ktory by povedzme cielil niekde na majitelov lexusu UX ci medveda GLA.... chce to teda viac modelov... urobit krajsi face ... a dat k tomu sikovne motorizacie aj karosarske varianty ( karoseria sedan bez moznosti volby aj kombiku uz dlhodobo v eu neleti ) .... lenze v alfe akoby vsetko robili naopak.... v strednej triede neponuknu kombik ... k tomu ukoncia hatche MiTo aj Giuliettu bez nastupcov ... a akokolvek bude tonale uz uspesne nema sancu to cele potiahnut... navyse sa da prekdpokladat ze s prichodom tonale predaje giulie este viac poklesnu nakolko v podobnej cenovke niekto uz proste uprednostni od danej znacky SUV pred sedanom .. suma sumarov tak celkove cisla alfy aj napriek uspechu tonale nemusia moct rast .. je to ako zacarovany kruh.... ale alfa sa do neho dostala sama prave tym svojim lezernym pristupom bez nasluchania potrieb zakaznikov ... pritom este pred 20 rokmi dokazala predat 200 000 aut v eu ( tento rok budu v alfe radi aj za 30 000 aut ) ....a mala na trhu 5 modelov... kdeze su tie casy...
21. 8. 2022 12:40
Titulek vs. článek
.... titulek je fosilní, v článku to potvrzeno není.... takže asi tak.... ;-)

Jinak nějaké rozlučkové, předražené a sběratelské fosilní edice od Alfy Romeo se asi prodají jak nic. Furt je to pro pár bláznů (včetně mě) legenda :yes: No a elektrická budoucnost? ta myslím nikoho nezajímá.... jako jo, třeba opravdu přebouchají nějaké obyčejné EV od Stellantisu na Alfy, dají tomu pěknou boudu a trošku lepší výkon.... ale upřímně, budete to někoho zajímat? myslím že ne.
Avatar - sorpersa
21. 8. 2022 10:51
Ťažko
:D ach jaj, Alfa, supersporty, rekordy na okruhoch a mizerné predajne čísla, a nie Tonale to nezachráni, nemá na to....môj názor, Proste kým sa nedostanú na úroveň, kedy robili dostupné auta 33,75,164, 145, 146 a 156, môžu zabudnúť,