Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo MiTo 1,3 JTDm-2 Eco se spotřebou 4 l/100 km

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Technická ofenziva Alfy Romeo pro modelový rok 2011 se dotkla i nejmenší řady MiTo. Pod kapotou se objevuje malý turbodiesel 1,3 JTDm-2.

Pohonná jednotka 1,3 JTDm disponuje 70 kW (95 k). Konfigurace Eco má oproti základní změněné převody, které srazily spotřebu nafty v kombinaci o 0,3 l na 4 l/100 km. MiTo v této verzi dosahuje maximální rychlosti 180 km/h a z 0 na 100 km/h zrychluje za 11,6 s, údaje se oproti standardní variantě nezměnily.

Motor je koncernovým dílem divize FPT (Fiat Powertrain Technologies). Patří do druhé generace řady JTDm s novými vstřikovači systému Common-Rail. Ty jsou ovládány solenoidovým ventilem. Až osm vstřiků do spalovací komory v jednom cyklu zlepšuje a zrychluje celý spalovací proces.

Připomeňme, že koncern Fiat stál na počátku vývoje těchto motorů v celosvětovém měřítku – svou první jednotku JTD představil již před třinácti lety.

Zpět k popisovanému vozu: Alfa Romeo MiTo 1,3 JTDm-2 je vybavena funkcí samočinného vypínání a spouštění motoru Start&Stop, má rovněž indikátor včasného přeřazení, který radí řidiči, kdy změnit převod směrem nahoru, či dolů. Prioritou je v tomto případě spotřeba paliva.

Pro MiTo ve výbavě Distinctive jsou nově k dispozici doplňující balíčky Premium a Sport. První obsahuje například dvouzónovou klimatizaci, tempomat a parkovací senzory, druhý čítá spoiler na třetích dveřích, sportovní zadní nárazník, mlhová světla a sedmnáctipalcová litá kola.

Tyto pakety se dají kombinovat a oba bude mít instalovány rovněž výstavní exemplář v Paříži. Ten je navíc vybaven integrovaným systémem Blue&Me-Tom Tom, který kombinuje bezdrátové ovládání telefonu s navigací a velkým 6,5palcovým barevným dotykovým displejem. I on je pochopitelně určen pro běžné zákazníky.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - kari.laz
14. 9. 2010 13:43
Re: Motory Fiat
:yes:
14. 9. 2010 13:36
Re: Motory Fiat
"Akční sleva má pouze informativní charakter a může v ní být zahrnuto leasingové zvýhodnění, pro vytvoření přesné a závazné kalkulaci kontaktujte svého prodejce Fiat" :-)
Avatar - kari.laz
14. 9. 2010 12:29
Re: Motory Fiat
Předpokládám, že myslíš punto aktual. Jinak nevím, jestli byjsem si vybral 75Hp 1,3 diesel nebo 1,2 TSI 86Hp.
Avatar - jenik1
14. 9. 2010 11:45
Motory Fiat
Rozhodování mezi Fábií 1,2 TSI a Grande Puntem 1,3 Multijet má podle mě jasného vítěze. Přestože je Punto diesel, stojí o 3 tisíce méně než nejlevnější "geniální" motor TSI. A spotřebě se doufám nemá cenu bavit :-)