Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Amatérský fotograf si na stará kolena pořídil zrcadlovku a vyhrál světovou soutěž!

Petr Slováček
Diskuze (0)

Pořídili jste si zrcadlovku a chcete fotit auta nebo motorky? Inspirací může být amatérský fotograf Jiří Durdík (70), který dokonce dokázal se snímkem z Mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu vyhrát cenu mezi nadšenci z celého světa.

Jako fotografičtí laici jste to nejspíš nepostřehli, ale fanoušci digitální fotografie mohli koncem roku zaznamenat úspěch Jiřího Durdíka (70) v mezinárodní soutěži Redline Challenge.

Dokázal tam porazit 14.000 amatérských fotografů z celého světa, jen z ČR se zúčastnilo 94 soutěžících. Jeho snímek zápolících motokrosových jezdců z Mezinárodního mistrovství ČR v Pacově přesvědčil odbornou porotu v zadání „Příběh ve zlomku sekundy“. Líbily se technická zdatnost, kreativita i emoce. Cena není malá – špičkový bezzrcadlový velkoformátový fotoaparát Canon EOS EOS R5 a objektiv RF 24-70 mm F2,8L IS USM. K tomu pracovní den s dokumentární fotografkou Laurou El-Tantawy.

Motokros přitom není jedinou fotografickou vášní Jiřího Durdíka. Stačilo „málo“: v šestačtyřiceti letech přestat kouřit a za ušetřené peníze zakoupil digitální fotoaparát. Jak sám říká, z koníčku se stal pořádný kůň! Jestliže koketujete s digitální fotkou, může být inspirací i pro vás. Pokud na začátku investujete do vybavení, nic vás to už dál nestojí. Podle něj je focení motorismu ideální hobby na důchod.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Slováček
Diskuze (0)

Doporučujeme