Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Američan slepě věřil navigaci. Skončil v rybníce, přišel o řidičák

Marek Bednář
Diskuze (1)

Řidič firmy rozvážející jídlo v Massachusetts skončil se svou Toyotou Camry v hluboké vodě poté, co ho na místo dovedla navigace. Policie ho chce obvinit z nedbalé jízdy a zadržet mu řidičský průkaz.

Policie města Middleton v americkém státě Massachusetts přijala poněkud neobvyklé hlášení. Volal jí řidič rozvozu jídel, který zrovna vezl zákazníkovi objednávku z řetězce Dunkin Donuts a jel podle navigace. Ta ho vedla nejprve na nezpevněnou cestu a následně sjel do vody.

Řidič následně z auta vylezl i s objednávkou a pěšky došel k nejbližšímu domu, odkud zavolal pomoc, uvádí zpravodajský web Boston25, který o události informuje. Hasiči poté auto našli a vytáhli z vody; motor kupodivu stále běžel a žádné provozní kapaliny neunikly.

Video se připravuje ...

Ona voda byla rybníkem na něčím soukromém pozemku; zda to byl adresát oné objednávky z Dunkin Donuts, zprávy neuvádí. Policie nicméně chce obvinit řidiče z nedbalé jízdy a zadržet mu řidičský průkaz kvůli „bezprostřední hrozbě“. To znamená, že si myslí, že jeho další řízení bude „tak závažně špatné, že bude bezprostřední hrozbou pro bezpečnost veřejnosti“.

Proč konkrétně chce sáhnout k tak drastickému opatření, není známo. Že by to bylo jen proto, že někdo slepě věřil navigaci, se nezdá pravděpodobné. Podobné případy totiž nejsou globálně zas tak výjimečné, před několika měsíci po podobné důvěře v neomylnost navigace zapasoval důchodce svou Alpinu B3 mezi skálu a zábradlí v Rakousku.

Marek Bednář
Diskuze (1)

Doporučujeme

30. 9. 2023 13:44
u nas v cajku
V usa ti umejou *** ze ses debil. U nas se rozhede akce s hasicema, zachrankou, mestakama a nehodarema a odtahovkou a po akci si ridic da vecer polivku u krbu a jede se dal.