Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arch Method 143: Vrchol v nabídce motocyklové značky, za níž stojí Keanu Reeves

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Kalifornská značka Arch Motorcycle má na vrcholu své nabídky exkluzivní stroj Method 143, který byl odhalen v rámci EICMA 2017, ale teprve nyní se nabízí bližší pohled na jeho design i techniku.

Arch Motorcycle založili v říjnu roku 2012 herec Keanu Reeves a Gared Hollinger, původně majitel County Choprods, ale její kořeny lze vysledovat až do roku 2007, kdy se tito dva pánové seznámili.

Právě tehdy si totiž Keanu Reeves u County Choprods nechal na zakázku postavit jeden motocykl a od něj se pak rozvinula další spolupráce, která vyústila ve zrození Arch Motorcycle.

První model této mladé značky nese označení KRGT-1. Ve své původní podobě byl zákazníkům nabízen od roku 2015 a pro modelový rok 2018 se dočkal přepracování techniky i lehkých retuší v designu. Evolucí modelu KRGT-1 je model 1S, který je rovněž novinkou pro modelový rok 2018.

Vrcholem v nabídce Arch Motorcycle pro letošní rok je ovšem zcela nový model Method 143. Působivý a futuristicky působící café racer má karbonový rám s integrovanou palivovou nádrží, který doplňují prvky frézované z hliníkové slitiny. Uhlíková vlákna a hliník jsou použita i na kapoty, palivovou nádrž a podsedlový rám.

Srdcem tohoto stroje je vzduchem chlazený vidlicový dvouválec S&S o objemu 2343 cm3, který splňuje emisní normu Euro 4 a disponuje výkonem kolem 125 kW (170 k). Tato hodnota míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky Baker. V souvislosti s pohonnou jednotkou si pozornost rozhodně zaslouží výfukový systém z titanu a karbonu, inspirovaný výfuky závodních speciálů pro MotoGP.

Podvozek modelu Method 143 využívá vpředu i vzadu plně stavitelné komponenty odpružení značky Öhlins, které představují to nejlepší na trhu. Mezi špičkové komponenty pak patří i šestipístkové přední a čtyřpístkové zadní brzdové třmeny ISR a 17palcová karbonová kola BST obutá do pneumatik Michelin Power RS.

Arch Motorcycle plánuje výrobu série třiadvaceti strojů Method 143. Každý z nich má být dokončen a naladěn přesně podle požadavků jeho budoucího majitele.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
18. 5. 2018 11:06
nepoznal som
ako nemotorkár hovorím paráda
Avatar - kari.laz
18. 5. 2018 07:55
Re: pecka
kdo se bojí, nesmí do lesa >:D
Avatar - 3_diamanty
17. 5. 2018 18:51
pecka
pekne ... hotove umelecke dielo ... tu na rozdiel od aut vidim daleko vacsie moznosti ako sa pohrat s tvarmi a detailami.... motorky su krasne ale asi by som sa bal na nich jazdit... ;-)