Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ariel Atom V8? Za pět tisíc bude váš

Michal Fokt
Diskuze (0)
Jestli nutně musíte mít Ariel Atom V8, teď je ta pravá chvíle. Stojí totiž jen pět tisíc korun. Je však osmnáctkrát menší, než originál.

Ariel Atom V8 je bezpochyby jedno z nejextrémnějších sportovních aut a tomu odpovídá i jeho cenovka, pár trubek a osmiválec, složený ze dvou motorkových čtyřválců Suzuki, přišel svého času zhruba na 4,5 milionu korun a rozhodně to tedy nebylo auto pro každého. Ale zdobit teď může jakýkoli ...stůl. Britská automobilka si nechala vyrobit přesný sběratelský model v tradičním měřítku 1:18, jenž se pyšní opravdu precizně provedenými detaily.

Ariel prý oslovil hned několik výrobců modelů, ale žádný z nich nedokázal splnit požadavky na kvalitu detailů, s výjimkou španělské firmy Soul Models, která nakonec zakázku získala. Nebude to asi žádné ryto, objednáno je pouze 1500 kusů a kvalitě i množství produkce odpovídá i cena 150 liber, což je přibližně 5100 korun.

Je to ale každopádně výrazně větší série, než v jaké vznikl skutečný Ariel Atom V8, kterým se může pochlubit pouze pětadvacet lidí na světě. Vzhledem k tomu, že jednotlivé verze Atomu si jsou docela podobné, není vůbec vyloučeno, že se časem v oficiálním merchandisingu automobilky objeví i nějaká další varianta v "osmnáctce".

Michal Fokt
Diskuze (0)