Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin V12 Vantage Roadster: První fotografie

David Bureš
Diskuze (1)
O příchodu otevřené verze V12 Vantage se spekulovalo už několik let, nyní tento dvanáctiválcový roadster dostal svoji podobu.

Aston Martin v současnosti hovoří především o nové generaci modelu Vanquish, na internetu se ale v tichosti objevily první fotografie dalšího nového vozu, V12 Vantage Roadster. Poprvé se o tomto autu mluvilo už v roce 2009, kdy debutovala sériová verze kupé V12 Vantage.

K dispozici zatím nejsou oficiální informace, přesto už několik detailů o V12 Vantage Roadster známe. Pod kapotou se objeví totožný 5,9litrový vidlicový dvanáctiválec jako v kupé. Stejné by měly být i jeho parametry – výkon 380 kW (517 k) a maximální točivý moment 570 Nm.

O přenos této síly na zadní kola se postará šestistupňová manuální převodovka. Upraveno pak bylo nastavení zavěšení.

S kupé se shodují i mnohé detaily karoserie – otvory v kapotě či výraznější odtoková hrana na víku zavazadlového prostoru. Specifické jsou však karbonové kryty vnějších zpětných zrcátek a okolí zadních svítilen. Modifikován byl i vzhled kol.

Za příplatek má být možné objednat černou masku chladiče nebo černé koncovky výfuku. Vnitřek zase může být doplněn karbonovými prvky.

Výroba V12 Vantage Roadster má začít ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a potrvá devět měsíců. Série má být omezena na 101 exemplářů. Ceny oznámeny nebyly, ve Velké Británii by však tento roadster měl stát okolo částky 150.000 liber (zhruba 4,77 milionu korun).

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Snaphands
3. 7. 2012 16:53
Manuálna prevodovka?
A co potom tie tlacidla automatiky na stredovom paneli? Zeby kombinacia automat/manual? No asi tazko.