Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 08/04

Tomáš Zajíček
Na čínském autosalonu se Ford rozhodl ukázat veřejnosti možnou podobu nástupce modelu Focus. V minulém vydání jsme vás informovali pouze stručně, dnes tomuto konceptu věnujeme celé dvě strany.

Přímo na věc…

PREMIÉRA

Na čínském autosalonu se Ford rozhodl ukázat veřejnosti možnou podobu nástupce modelu Focus. V minulém vydání jsme vás informovali pouze stručně, dnes tomuto konceptu věnujeme celé dvě strany.

TAJNÉ PROJEKTY

Italská Alfa Romeo testuje nástupce modelu 156, a to už i ve verzi kombi. Německý Volkswagen jsme pro změnu zachytili na okruhu při testech nadupaného Golfu GTI.

NOVINKY

Značka Scion se možná objeví i na evropských trzích. Mercedes ukázal oficálně první fotografii nového „áčka“. Daewoo bude mít možná nový roadster.

TEST

V segmentu menších velkoprostorových aut už je pěkně těsno, a tak se výrobci snaží najít jakoukoliv skulinku na trhu. Podařilo se to Seatu s novinkou Altea?

SPECIÁL

V automobilové branži se dějí věci. Jaguar vsadil na turbodiesel a v modelové řade X-Type lze nalézt i verzi kombi, a to dokonce i s možností odpočtu DPH.

TEST

Z finančního hlediska je bezesporu zajímavým modelem Suzuki Grand Vitara XL-7 2.0 HDI ve verzi N1 s možností odpočtu DPH.

BAZAR

Extravagantní, ale maximálně praktický – to je Fiat Multipla. Jaké jsou jeho silné a slabé stránky na trhu ojetin?

TEST

Jak si korejská automobilka Kia vykládá pojem luxus? To se nám bude snažit vysvětlit model Opirus s motorem 3,5 V6.

TEST

Na našich silnicích jich zatím jezdí jako šafránu, ale Peugeot 407 2.2 l nám dal během testu jasně najevo, že o tento model bude určitě zájem.

…a vše kolem

RELAX

Je lepší mít v garáži jedno Ferrari Enzo, nebo přes sto dacií? Pokud máte 25 000 000 Kč, můžete si totiž z těchto dvou variant vybrat. Ze zábavného srovnání vyplynuly celkem zajímavé statistické údaje.

PATINA

Tak jako Němci mají svého brouka a Britové

knedlík, pro francouzské poválečné lidové

vozidlo se vžilo označení želvička – Renault 4CV. Získali jsme unikátní dobové fotografie.

PRODEJNÍ AKCE

Tak jako v každém vydání jsme pro vás i tentokrát přichystali přehled všech slevových akcí automobilových výrobců na našem trhu. Tato rubrika vám pomůže dobře se na trhu zorientovat.

LAHŮDKA

Pininfarina oslavuje. Ze studie Enjoy se vyklubala sériová verze a ta bude v počtu 75 exemplářů vyrobena a nabízena na trhu. Jedná se o skutečnou exkluzivitu.

TUNING

Pokračuje naše rubrika, která představuje konkrétní české tuningové kreace. Ukážeme vám VW Golf III., který vyladil Martin Kovář. S autem má ale takové plány, že ho bude ladit donekonečna.

SERVIS

Auto a vlak jsou naprosto odlišné dopravní prostředky, přesto působí v určitých momentech hodně symbioticky – to v případě, kdy naložíte vaše auto na vlak a vyrazíte v pohodě na dovolenou.

STORY

Pojítkem našeho příběhu jsou tři čtyřsedadlová lidová kabria. Vybrali jsme typické zástupce 60., 80. let a současnosti.

CO JE TO?

Ford nám přímo ve svém německém vývojovém centru představil trojici svých nových převodovek, se kterými se zanedlouho setkáme ve vybraných modelech.

Odkazy:

www.auto7.cz

Tomáš Zajíček