Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Hodnocení vozů Fiat

Auto Tip Klassik
Diskuze (34)
Od roku 2001 zveřejňuje Auto Bild výroční zprávu o kvalitě a spolehlivost automobilů. Čtenářům nabízí rychlý, ale komplexní přehled, sestavený ze sedmi hodnocených disciplín. Zde je výsledek vozů značky Fiat.

Dotazník Auto Bildu

Co dodat – 7,3 bodů za kvalitu ve výzkumu spokojenosti zákazníků, a tedy poslední místo. Oproti minulému roku nedošlo k žádnému posunu. Plných 13 % majitelů kritizuje kvalitu karoserie svých fiatů – to je výrazně více než u ostatních značek.

Svolávací servisní akce/Dodatečné úpravy

Závady řídicí jednotky airbagu u Stila, nedostatečné ukotvení bezpečnostních pásů u Idey (2004). Špatně uchycená podtlaková hadice posilovače brzd ve Scudu, vůle v řízení u Stila, uvolněný kryt motoru Ulysee a ucpaný odtok vodního kondenzátu (2005). Problémy s řemenicí na klikovém hřídeli u modelů Idea, Panda, Punto (2006).

TÜV Report

Nejlepší z tříletých Fiatů je Punto na nelichotivém 83. místě, Seicento, Stilo a Dobló jsou na tom ještě hůře (88., 98. a 104. místo). Typickými problémy jsou úniky oleje, závady na osvětlení, výfucích a opotřebení kotoučových brzd. Podprůměrně dopadlo i hodnocení pětiletých vozů italské značky, kde si nejhůře vedlo duo Brava/Bravo (98. místo)

Dlouhodobý test Auto Bildu

Sympatická, praktická a hlavně spolehlivá – taková hodnocení si v testu na 100 000 km vysloužila Panda 1.1. Active (viz AT 10/07). Až na pár drobností zvládl červený minikompakt celou vzdálenost bez problémů a vysloužil si 8. místo ze 30 dlouhodobě testovaných automobilů. Pokořil tak mnohé prémiové značky. V jednoduchosti je prostě síla...

Stížnosti čtenářů Auto Bildu

Jiný obrázek ale skýtá pošta doručená do redakce. V roce 2006 dorazilo o 45 % více stížností, polovinu přitom tvořily komentáře k závadným řídicím jednotkám modelu Punto.

Test servisů

Jet s Fiatem k německým dealerům do servisu je zřejmě za trest. V testu z roku 2001 si nejlepší servis vysloužil hodnocení „Dostatečný“, zbytek se musel smířit s nedostatečnou, jako ve škole.

Záruky

2 roky na celý vůz

8 let proti prorezavění (Ulysee 12 let)

2 roky záruka mobility

Výsledek podle Auto Bildu

Zástupci italské značky nás již dlouho ujišťují, že se kvalita jejich aut zlepšuje. Zákazníci a TÜV jsou ale zjevně jiného názoru. Čestnou výjimkou je v Polsku montovaná Panda.

Jak se hodnotí?

Popis metodiky a celkový žebříček naleznete v článku:
Auto Bild Qualitätsreport 2007: Mazda má hattrick

Úvodní článek k této problematice naleznete na odkaze:

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Koroze se vrací

MOJE.AUTO.CZ: Vaše zkušenosti s autem zajímají i ostatní!
Vlastníte automobil, který vás mile překvapil? Nebo je to naopak a vy se stále jen trápíte se servisy a tahanicemi s prodejcem? Všechny tyto zkušenosti jsou cennými informacemi pro čtenáře Auto.cz. Vložením vaší recenze na váš soukromý nebo firemní automobil můžete nejen pomoci ostatním, ale v extrémním případě i sami sobě. Auto.cz čte měsíčně 400 až 500 tisíc reálných uživatelů, a to už může být důvod, proč by měl prodejce/výrobce vyřešit zrovna ten váš problém a zabránit tak negativní reklamě. Návod jak na to najdete v sekci MOJE.AUTO.CZ

Auto Tip Klassik
Diskuze (34)