Autokamera: jaké 4 parametry by měla splňovat?

Komerční prezentace

Profesionální řidiči nebo ti, kteří v autě tráví i několik hodin denně, vnímají autokameru jako běžnou výbavu. Pravdou je, že i pro svátečnější řidiče může být užitečná. Po dopravní nehodě či jiných potížích na silnici pomůže odhalit skutečný průběh události. Záznamy z autokamer jsou také častým důkazem při řešení pojistných případů. Pojďme se podívat, na čtyři klíčové parametry autokamery.

1. Kvalitní obraz

Většina autokamer zvládá Full HD, ale kvalita videa se mnohdy značně liší. Nespálíte se, pokud sáhnete po přístroji, který disponuje senzorem Sony IMX 335 a výkonným čipem Novatek 96670. Dokonale plynulý záznam u videa si vychutnáte s Full HD při 60 snímcích za sekundu. Interpolované 4K rozlišení s H.265 kodekem a nativní 2K pak zaručí, že autokameře neunikne žádný detail. Dokonalý záznam ve dne i v noci nebude problém díky objektivu se světelností f/1.8.

U autokamer si také pohlídejte úhel záběru. Lepší kamery zvládnou i 170°. Do takového záběru se vejde i dění na obou stranách auta, a to v úrovni předních blatníků. Všechny výše zmíněné aspekty splňuje autokamera Niceboy PILOT XR, kterou lze sehnat v předvánoční akční slevě.

2. GPS

Plnohodnotné autokamera díky GPS automaticky zaznamená souřadnice a rychlost. Vaši trasu si pak můžete prohlédnout v Google Maps. Příjemnou funkcí, která je navázaná na GPS, je i upozornění na překročení rychlosti pro daný úsek.

3. Snadná manipulace

Autokamery mívají kompaktní rozměry a Niceboy PILOT XR například snadno a rychle nainstalujete díky magnetickému držáku. Rozhodně oceníte i ovládání přes mobilní aplikaci: oba přístroje jednoduše propojíte přes WiFi.

4. Nahrávání ve smyčce

Nikomu by se nechtělo hlídat, jestli má v paměti kamery dostatek místa pro zachycení příští jízdy. Pokud přístroj disponuje funkcí nahrávání ve smyčce, tak nejstarší záznam vždy udělá místo nejnovějšímu. Co když dojde k autonehodě? Záznamy proti vymazání ochrání G-senzor (akcelerometr), který v případě nárazu automaticky spustí nouzové nahrávání. G-senzor také video uzamkne, aby nedošlo k jeho smazání.

TIP: Nezapomeňte si autokameru Niceboy PILOT XR pořídit s předvánoční akční slevou!

Komerční prezentace

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly