Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon v Paříži pohostí tři premiéry domácích značek. Na co se můžeme těšit?

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Na říjnovém autosalonu v Paříži sice budou chybět některé velké automobilky, francouzské značky ale domácího prostředí pro odhalení novinek rády využijí.

O budoucnosti pařížského autosalonu se v poslední době hodně hovoří. Není žádným tajemstvím, že zájem automobilek upadá. Předloni tu chyběly značky Ford či Mazda, letos se akce nezúčastní dokonce ani Volkswagen. Zdá se ale, že ani to definitivní konec automobilové show neznamená.

Na výstavišti ve francouzské metropoli uvidíme kupříkladu novou generaci BMW Z4, finální podobu elektrického SUV Audi, ale hlavně tři očekávané francouzské novinky.

Tou první je nová generace Renaultu Clio, která má na trh dorazit závěrem letošního roku. Model posazený na inovované platformě CMF-B dostane 1,3litrový benzin s turbem. Spekuluje se také o mild-hybridu se 48voltovou palubní sítí, jenž by se mohl stát náhradou 1,5litrového dieselu dCi. Zatím jsou to ale jen spekulace.

Domácího prostředí využije i Peugeot, který v Paříži ukáže zbraň pro segment supermini – model 208. Ten dostane nové základy v podobě architektury CMP, bude značně lehčí než jeho předchůdce, což se projeví lepší spotřebou paliva a nižšími emisemi. První špionážní fotky ukazují, že bude o něco větší a navíc dostane delší rozvor.

Poslední a asi nejpřekvapivější novinkou je Citroën C5, alespoň jeho účast avizuje německý Auto Bild. Je to zvláštní, jelikož francouzská automobilka před časem potvrdila, že se auta dočkáme až v roce 2020. Jen připomeňme, že autosalon v Paříži (městě, kde chtějí od roku 2030 zakázat všechna auta se spalovacím motorem) startuje 2. října. Veřejnosti bude přístupný od 4. do 14. října.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - wakantanka
30. 3. 2018 22:00
Re: Tak kdyby takto vypadaly citroeny
Mne sa to tiez nejak nepozdava, ale uvidis ze nakoniec z toho v serii najdes par drobnosti na prekarosovanej 508 so znakmi Citroenu.
Avatar - Blue Sun
27. 3. 2018 13:36
Re: Tak kdyby takto vypadaly citroeny
Jejda, jsem tak slepý, že už nepoznám ani studii, asi...
Ne, prostě z ní mám takový pocit. Ty ne? Předek ostře řezaný, dynamický. Záď oteklá, obtloustlá...
Peugeot z toho určitě nebude, vždyť to vůbec nezapadá do stylu představené 508...
Avatar - wakantanka
27. 3. 2018 13:24
Re: Tak kdyby takto vypadaly citroeny
Je to len štúdia, ktorej cieľom je testovať verejnosť, skúšať nové tvary a hlavne šokovať na autosalónoch, aby sa o danej značke hovorilo. Myslím si osobne, že nakoniec v sérii z tejto štúdie bude Peugeot 508 combi ala Citroen, čo zas na druhej strane by nemuselo vo výsledku byť vôbec zlé.
Avatar - Blue Sun
27. 3. 2018 10:49
Re: Tak kdyby takto vypadaly citroeny
Základní linie s useknutou zádí působí nedodělaně. Celé to navíc vzhledem k mase nad zadním kolem padá na zadek. Mám obecně francouzské vozy rád, ale tohle je krok hodně zpět od všeho, čím by měly být.
Celé auto pak trpí na typický nešvar dnešní doby, naprostý nesoulad mezi přídí a zádí.
Avatar - KANKUNEN
27. 3. 2018 10:46
Re: Tak kdyby takto vypadaly citroeny
Základní linie auta je dokonalá, detaily nejsou ani trochu směšné, ale naopak dynamické. Kola správně lichý počet segmentů. Interiér je ufo, ten se nepočítá. Současná prémie by vedle takového auta vypadala jako bazar. JJ, uvědomuju si, že je to jen studie.