Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Group získalo německou cenu za design

Libor Zezulka
Diskuze (42)
BMW řady 6 a veletržní koncepce značky MINI si vysloužily Cenu za design Spolkové republiky Německo.

BMW Group získalo hned se dvěma projekty „Cenu za design Spolkové republiky Německo“. Jak BMW řady 6 v provedení kupé a kabriolet, tak veletržní koncepce značky MINI zaujaly mezinárodní porotu významné německé ceny. „Přirozeně vyrábíme naše výrobky v první řadě pro naše zákazníky“, vysvětluje vedoucí designu BMW Group Chris. „Jejich pozitivní zpětná vazba a náš záběr trhu dokládají, že jdeme správnou cestou," řekl dále Bangle.

Cena za design Spolkové republiky Německo je nejvyšším oficiálním německým oceněním za design a je každoročně udělována Radou pro design (German Design Council) z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologií. V roce 2006 bylo nominováno 868 výrobků, ze kterých bylo vyznamenáno 25 výrobků z oblastí průmyslového, výrobního, výstavního a komunikačního designu. „Four Floors in Urban Nightlife” je název koncepce, za kterou získala značka MINI Cenu za design Spolkové republiky Německo.

S tímto mottem vystoupila automobilka poprvé v roce 2003 na Mezinárodním autosalonu v Ženevě a zapůsobila tak nejen na návštěvníky, ale také na porotu, která udílela ceny za design. „MINI je jako vozidlo i jako značka zážitkem a potvrzením výjimečného trendu“, vysvětluje šéf značky MINI Dr. Kay Segler. „A toto chceme zprostředkovat i návštěvníkům veletrhu. MINI je jiné a to je třeba zkrátka vidět i zažít.“

Libor Zezulka
Diskuze (42)
19. 6. 2008 13:09
Re: Koho chleba jíš...
Tak jest. Jsem rád, že se s někým shodnu. Obzvlášť bych vyzdvihl "nejkrásnější" Oktavii a slintající dav:-)
18. 2. 2006 21:46
Re: BRAVO BRAVO BRAVO
Klid, brácho ;-) Já přece nepřirovnávám Apoštola k BMW6 :-) To by mi tu neprošlo ani za sto let >:D Já píši k článku, že BMW dostal cenu za design... a tedy nahoře píšu, že tahle cena se za okoralý rohlíky nedává a že ji dostali za Bangleovo kladivo... a že tedy jestli někdo zachytil tuhle revoluci... je to Apoštol. Žlutej fanatik, mě nezajímá. Nezajímá mě žádnej fanatik. Zajímá mě krása aut. P.S. Dneska na Autosalonu to Octavia II 4M nandavala Impreze... jo,jo... to jsou věci ;-) P.S. dobře to dopadlo... obě auta ten ledovej kopec vyjela... Alessio... teď bacha... - úplně stejně... :-O ;-) :-) :yes:
16. 2. 2006 19:31
BRAVO BRAVO BRAVO
Cena za design... tohle těžko můžeš dostat za vokoralej rohlík. Ostatně, kdybych byl v porotě, dal bych palec vzhůru. Pětku jsme již zcela přijali... a trojka... tak ta se nám vpaluje postupně do hlavy... O Z4 coupe raději nepíšu, abych si nepřivodil horečku z touhy... a BMW 1 je nejkrásnější drzek nižší střední... šestka ti vždycky ukáže, kdo je na křižovatce králem... zelená nezelená. Vzhled BMW je dnes nedostižná krása... brady spadly ve všech studiích... jen taktak to zachytil Apoštol. Co dělaj směrem na východ, můžeš posoudit z aktuálních článků... Myslím, že mistr Bangle se po večerech svíji v křečích smíchu, jak všem vypálil rybník. A smekám před jeho odvahou a umanutostí :yes: Co se týče vnitřku, tak dnes stojí za akcent jen dvojí škola - škola Volvo a škola BMW. Volvo sází na severskou jednoduchost a vlídnost... umocněnou dokonale propracovanými detaily. Škola BMW... to je technika v ruce, budoucnost, co ji držíš v dlaních. Vše připraveno na 300 za hodinu. Je to strohé, neosobní, technické, dokonalé a život a žár tomu musíš umět vdechnout ty, jinak se orientuj jiným směrem. Vnitřek BMW je prostě přesně takový, jaký má být. BRAVO BMW :yes: