Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britská policie sešrotovala zakázkové BMW M3 Touring. Bylo postavené z kradených dílů

Jan Zajíc
Diskuze (9)

BMW se poprvé v historii chystá prodávat M3 v kombi verzi Touring. Přesto na světě existuje několik bavoráků, které bychom za M3 Touring mohli považovat.

Takovým případem bylo i zelené auto jezdící ještě nedávno ve Velké Británii. Šlo o kombík generace F31 obohacený o díly z M3 provedení F80. Vůz byl dokonce sestaven s využitím částí několika aut.

Minulý čas je na místě, kombík převlečený za M3 už neexistuje. Britská policie ho nechala sešrotovat, ukázalo se totiž, že vůz byl sestaven z dílů z kradených automobilů.

Vůz vzhledem připomínající M3 kdysi upoutal pozornost hlídky, která po zastavení řidiče a kontrole dokladů zjistila, že registrační značka se váže k naftové řadě 3. Jenže prohlídka vozu odhalila, že místo vznětového motoru se pod upravenou karoserií ukrývá pohonné ústrojí z M3.

Auto tedy bylo zabaveno a odesláno na důkladnou prohlídku. Během té se zjistilo, že kombík byl sestaven ze čtyř různých vozidel. A dvě z nich policie našla v záznamech jako odcizená. Jedna dárcovská M3 byla ukradena v roce 2018, druhá v roce 2019.

Karoserie pak byla vytvořena ze dvou touringů řady 3. Policie upozornila, že tahle skládačka sice na pohled vypadala hezky, ale kromě problémů s využitím dílů z kradených aut by v případě nehody nebyla moc bezpečná. Auto prý bylo sestaveno hodně špatně.

Zelený bavorák byl proto označen nejen jako odcizené vozidlo, ale také jako nevyhovující pravidlům silničního provozu. A byl tak sešrotován.

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

14. 9. 2021 14:12
policajti to odhalili iba nahodou :(
smutne na tom je, ze na to prisli iba nahodou a iba koli dvom skolackym chybam sucasne, (ktore nik normalne uvazujuci predsa nespravi), stacilo aby auto vyzeralo seriovo a typ motora sedel s papiermi a policajti by na nic neprisli, ak je clanok pravdivy tak v anglicku maju zlodeji volny trh
Avatar - curwasportiva
14. 9. 2021 09:55
Re: Proč to nerozebrali
A na co by jim byly nejake zhuntovane dily z takoveho potratu?
14. 9. 2021 09:11
Re: Proč to nerozebrali
Ešte to šlo rozobrať na náhradné diely, predať a peniaze dať na charitu. Ale kto by sa s tým kašlal.
Avatar - Stejsn
14. 9. 2021 08:27
Cajk
:yes:
14. 9. 2021 06:51
Re: Proč to nerozebrali
Jo, to je sen každého majitele pojištěného auta. Když se konečně srovnáš s tím, že ti ukradli auto a peníze z pojišťovny jsou spíš výsměch, tak se najde hromádka náhradních dílů a ty se můžeš začít handrkovat s pojišťovnou nanovo, protože ti přece vyplatila moc, když se to našlo.