Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham oslavuje 50 let od vzniku Lotusu Seven

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
V roce 1957 poprvé vyjel konstruktér a zakladatel značky Lotus Colin Chapman na silnice v novém modelu Seven. Tehdy asi netušil, že stvořil legendu mezi sportovními vozy, jejíž repliku bude vyrábět mnoho firem na celém světě i desítky let poté.

Právoplatný nástupce Lotusu ve výrobě modelu Seven, společnost Caterham si pro letošní kulaté výročí připravila balíček originálního příslušenství. Pouze 50 zákazníků má šanci vybrat si jedno ze dvou barevných provedení a dalších doplňků.

Zájemci se mohou rozhodnout pro platinovou stříbrnou metalízu s výročním dvojitým pruhem a orámováním přídě v kombinaci černé se zlatou, nebo safírovou černou metalízu se stříbrnou a zlatou. Dalšími prvky výročního balíčku příslušenství jsou zlaté středy kol, zlatá mřížka chladiče, zlaté prošívání kožených sedadel, označení 50tiletého výročí na voze a číslovaná plaketa na přístrojové desce.

Jako dárek dostanou zákazníci knihu „The Magnificent 7“ od Chrise Reese a dvě VIP vstupenky na Caterham’s Golden Jubilee Race Weekend, který proběhne o víkendu 2. a 3. června 2007 v Donington Park.

Výroční příslušenství může být použito u všech modelů v nabídce Caterhamu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
15. 3. 2007 06:24
co dodat..?
"50" - and still going strong. kolik takových aut je? troufám si tvrdit, že žádné jiné. pro mě je to stále ten nejvyšší vrchol. gratuluji!